Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Senkveld svarer på kritikken: - Vi følte det var redaksjonelt forsvarlig

Fikk kritikk etter partnerpromo.

JOBBER SAMMEN: Thomas Numme og Harald Rønneberg har all interesse i at Truls Svendsens nye tv-serie blir en suksess. De er medeiere i selskapet som produserer såvel «Senkveld» som «Oppdrag Norge». (Skjermdump fra sumo.tv.no)
JOBBER SAMMEN: Thomas Numme og Harald Rønneberg har all interesse i at Truls Svendsens nye tv-serie blir en suksess. De er medeiere i selskapet som produserer såvel «Senkveld» som «Oppdrag Norge». (Skjermdump fra sumo.tv.no) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mulig brudd på Vær varsom-plakaten konkluderte generalsekretær i Norsk Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum, etter sendingen av høstens sjette utgave av «Senkveld».

Sendingen hadde Truls Svendsen som hovedgjest, den tidligere stuntreporteren i «Senkveld» som har vært venner med programlederne siden studietida.

Promo for program Svendsen satt i sofaen under hele programmet, deltok i flere innslag og fikk være sentrum for oppmerksomheten alene i over sju minutter i starten av talkshowet. Da snakket han for det meste om sin nye tv-serie «Oppdrag Norge».

Problemet er at Svendsens nye program sendes på TV 2 og lages av samme produksjonsselskap som «Senkveld», Plan B. Selskapet eies igjen av trioen Svendsen, Thomas Numme og Harald Rønneberg, som alle eier aksjeposter på cirka 20 prosent.

Alle tre har manager-avtaler i et heleid underselskap.

Disse bindingene ble ikke opplyst under programmet, noe generalsekretær i Norsk Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum, reagerte sterkt på overfor Dagbladet.

Mener det var ansvarlig Thomas Numme og Harald Rønneberg ville da ikke svare på anklagene, men nå tar én de to programlederne bladet fra munnen.

- TV 2 har for det redaksjonelle ansvaret, sier Thomas Numme til Dagbladet, men forsvarer valget av Svendsen som hovedgjest:

- Truls er en veldig profilert tv-fyr, og vi kom, i samsvar, fram til at det var redaksjonelt forsvarlig av oss å ha han der. Siden vi tar for oss andre folk i underholdningsindustrien, og Norge er et lite land, følte vi det var redaksjonelt ansvarlig.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!