«Senkveld» tålte ikke NRK-hardkjøret

Får juling av «Hunter».

(Dagbladet.no): Forrige helg kunne «Senkveld» notere seg for årsbeste med 1032000 seere. TV 2s sterke posisjon på fredagskveldene har imidlertid lenge irritert NRK, og fredag valgte de derfor å sette opp egenproduksjonen «Kodenavn Hunter 2» i direkte konkurranse mot Thomas og Harald.

Det var et effektivt grep. «Senkveld» mistet over 300 000 seere fredag.

- De er nok litt skuffet i TV 2 over at NRK valgte å gjøre dette. Seertallene for «Senkveld» er fortsatt greie, men de er nok skuffet over at flaggskipet neppe kommer over én million seere med en slik konkurranse, sier Jarle Thalberg i Carat til Dagbladet.no.

- Sterke tall

Totalt 865 000 seere foretrakk «Kodenavn Hunter», mot «Senkveld»s 697 000 seere.

Bjarne Laastad i TV 2 forteller imidlertid at stemningen hos dem er god.

- Dette er første gang at «Senkveld» opplever reell konkurranse, og det er klart at det merkes. Men med en markedsandel på over 40 prosent har vi fortsatt sterke tall, sier Laastad til Dagbladet.no.

Han forteller at TV 2 ikke kommer til å gjøre noen grep annet enn å jobbe videre med å lage et så godt program som mulig.

«Senkveld» tålte ikke NRK-hardkjøret

Også Thalberg mener kanalens muligheter til å møte konkurransen er begrensede.

- Jeg tror ikke det er noen vits i å sette opp «Senkveld» på et annet tidspunkt nå. Programmet er så innarbeidet i denne slotten, sier han.

Seerne taper

Den store taperen i dette spillet blir imidlertid tv-seerne. Mange ville nok hatt lyst til å få med seg begge programmene, mener Thalberg.

- Men når det er en tv-krig, så er det dette som blir resultatet, sier han.

Andre sesong av «Kodenavn Hunter» fikk terningkast fire i Dagbladet, og anmelder Mikael Godø mente sesong to er bedre enn første runde.

«Fortsatt brukes politispråket noe stivt og det blir litt mye «kilo, bravo, over» spaning på «objektet». Dessuten skurrer det iblant i manuset og karakterene kan finne på å si unaturlige ting om krig og fred og sånt. Men på tross av dette holdes spenningen ved like og det skyldes jo at både manus, skuespillere og resten av produksjonen langt på vei holder mål», skrev Godø.

«Senkveld» tålte ikke NRK-hardkjøret
GIKK PÅ EN SMELL: «Senkveld» har fortsatt gode seertall, men merker tydelig konkurransen fra NRK. Foto: SCANPIX
GIKK PÅ EN SMELL: «Senkveld» har fortsatt gode seertall, men merker tydelig konkurransen fra NRK. Foto: SCANPIX Vis mer
GODE TALL: «Kodenavn Hunter 2» fikk over 800 000 seere fredag. Fra venstre: Fra v.: Ingjerd Egeberg, Kim Haugen, Pia Tjelta, Erik Schjeldsøe, Svein Tindberg, Mads Ousdal og Stig Henrik Hoff.