Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

SJOKKTALL FRA SSB OM PÅSKEBILDER MED SKITUPPER og LAM:

Sensasjonelt oppsiktsvekkende mange SE PÅ MEG DA-fotografier er delt på sosiale medier og da har vi ikke tatt med skyggebildene

En seier for den trådløs oppvekst, sier Påskefjellet.

BILDET ER ARRANGERT: Dette bildet stammer fra området rundt Helin, Vang i Valdres, og er arrangert for anledning denne saken som tar for seg de ferske tallene fra SSB om hvor mange forskjellige fotografier vi nordmenn tok i påsken og la ut på sosiale medier. Foto: Tom Stalsberg
BILDET ER ARRANGERT: Dette bildet stammer fra området rundt Helin, Vang i Valdres, og er arrangert for anledning denne saken som tar for seg de ferske tallene fra SSB om hvor mange forskjellige fotografier vi nordmenn tok i påsken og la ut på sosiale medier. Foto: Tom Stalsberg Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rett før deadline i går fikk vi endelig tak i tallene fra SSB som viser hvor mange påskebilder vi nordmenn i år tok, og la ut på sosiale medier, av egne skitupper, barn, oss selv, venner, familie, hunder, barnebarn, påskelam, solkrem, egg, hvite vidder, topper, luer, solbriller og generelt påskerelaterte ikke kristne-affærer.

Tallene vekker oppsikt kloden rundt og blant annet vil det medføre at straffetollen på varer fra United States of Amøbe reduseres fordi tallene er av en slik størrelsesorden at vi nordmenn viser at vi er like selvopptatt som den jamneste amerikaner. Noen visker straks dette i øret til påskeharen i Det hvite galehus, kanskje en hastesak for Vi-skyver-Det-Meste-Under-Teppet-Erna.

Bryter vi ned tallmaterialet fra SSB (godkjent av Siv Jensen ettersom i undertallene ligger antall hvite vidder) viser det seg at i den stille uke ble det tatt 61 millioner selfies fra et eller annet skispor et eller annet sted i landet med følgteksten «måtte bare». Bilder av deilige påskelam er dog like stabilt som i fjor med 2 millioner. Dette fordelt slik: 1,5 millioner tatt av folk fra vestkanten i Oslo (påskelamserier er populært her i gården), mens de resterende 500000 fotografiene er tatt på landsbasis, unntatt på Røros, Kløfta og Bergen.

Antallet hundebilder 600005, barn i bakken 1,2 millioner (en nedgang på 2 prosent fordi barna i år er mer veslevoksne enn i fjor på samme høytid), barnebarn med de første solbrillene 3,4 millioner, maling av påskeegg 13000 (opp 4 prosent faktisk), toppturer 4,1 millioner og langturer 3,7 millioner. Nytt av året er også en kraftig økning av bilder av menn med 3-dagers iført gamle anorakker . I fjor var antallet fotografier av dette klassefenomenet 120000, i år 467008. Bravo! En sjanger som nesten er fraværende i år er fotografier av mennesker sittende rundt et bord spillende brettspill, kortspill eller lesende noe helt annet enn dårlig krimromaner. Total ble det innmeldt 205 slike klassiske bilder, noe som er en nedgang på 1001 prosent. Men, pytt. Om noen år er vi alle påskesyllinger.

Representanter for Det Norske Påskefjellet sier i en kort kommentar at «Trådløs var min barndoms dal». Hilsen en fra ring 2 som har venner i ring 3.

Tittelen SE PÅ MEG DA takker vi Ole Paus for.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!