Anmeldelse: «Hver gang vi møtes- jubileum» på TV 2

Sensuell duett

«Hver gang vi møtes» jubilerer i høst. Vi anmeldte som vanlig låt for låt.

SEXY R'N'B: Tshawe Baqwa fikk med seg Marion Ravn på Silyas «Last Night» til slutt i kveldens «Hver gang vi møtes - jubileum». Vi anmeldte låtene fortløpende. Foto: TV 2
SEXY R'N'B: Tshawe Baqwa fikk med seg Marion Ravn på Silyas «Last Night» til slutt i kveldens «Hver gang vi møtes - jubileum». Vi anmeldte låtene fortløpende. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: Nesten full utbytting i «Hver gang vi møtes - jubileum» i kveld - og siste kveld for vertene Tshawe og Silya. De får avløsning av Morten Abel og Marion Ravn, som «varmer opp» til rollen i kveld. Inn kom også Magnus Grønneberg (CC Cowboys), Hans Petter Aaserud (Trang Fødsel) og Øivind «Elg» Elgenes. Det ble mye følelser i kveld også. Og latter.

Sensuell duett

Morten Abel: «The Minute» (Børge Fjordheim / Marion Ravn)

Marion setter ny rekord i sipping, et snaut minutt etter at Morten har fortalt at han skal synge «The Minute». Det var den første låten som kom ut etter at hun spilte den inn i Mortens studio i Stavanger. Dit ble hun invitert etter at de ble kjent med hverandre i «Hver gang vi møtes» i 2013, så ringen sluttes.

Men Marion har et driv i originalen som Morten ikke vil eller klarer å matche i det hele tatt. Det blir en bleik og litt seig utgave av låten, der piano og strykere er byttet ut med en mer anonym September When-aktig variant med en dash elektronika. Abel gjør lite for å løfte låten, så dette blir bare en rein transportetappe.

Sensuell duett

Elg: «Me to går alltid aleina» (Morten Abel)

Elg synger Mods, bandet som er verdensberømte i Stavanger og som har fylt byens stadion tre ganger. Og dette er ihvertfall seigt!

Elg sto for tidenes «Hver gang vi møtes»-øyeblikk da han sang deLillos’ «Hjernen er alene» i 2014. Det klarer han kanskje aldri å matche, men noe må han finne på! Han gjør denne låten, skrevet av en pur ung Morten Abel, med en kristiansundsk vri. Da blir det «Vi to går allvei aleine»! Han tar den ned i tempo og trekker den i en kul roots-retning, med mye gitar og litt fele i ryggen. Det virker som denne låten er midt i blinken for Elg, som formidler den med sin lune, tilbakelente hippieframtoning.

Sensuell duett

Magnus Grønneberg: «Storm» (Øivind Elgenes / Petter Ellingsen)

I kveld skal alt åpenbart være i det seige hjørnet. - Jeg har ikke din stemme og må gjøre den på min måte, sier Magnus. Det betyr fort at den dras i CC Cowboys-retning, her med et litt annet refreng – og med Marion og Silya som korister.

Det er lett å forstå at han havner der, for dette kunne like gjerne vært en CC Cowboys-låt. Han og Elg er ganske like som låtskrivere, bare med litt forskjellig geografisk utgangspunkt. Det stormer kanskje ikke like mye i Fredrikstad, men Magnus er flink til å «late som». Låten får en større intensitet etter hvert og Marie Klåpbakkens fele fyller fint inn, så da får det passere at Magnus får en smule overtenning i munnspillet på tampen. Best så langt.

Sensuell duett

Marion Ravn: «Jeg er faen meg det beste som har skjedd deg» (Hans Petter Aaserud)

Oj, dette var forfriskende! Marion «kler» på seg el-gitaren, for nå skal det rockes. Det er ikke ukjent for henne, så utgangspunktet er bra.

Tittelen er passe frekk, refrenget er catchy og teksten er skrevet av en «sint mann» – rett på sak og ganske hard mot «masete» damer. Marion blir ikke provosert og har ingen problemer med å leve seg inn i problemstillingen – ihvertfall ikke etter at Hans Petter har redegjort for hvorfor låten ble skrevet. Det er blitt en rocker på grensa til punk, med enda mer energi enn originalen. Og den har godt av en oppstrammer. Marion stjeler rett og slett denne pop-singelen med Trang Fødsel fra 2018 og gjør den mer interessant – og bedre - musikalsk, med god hjelp fra husgitarist Truls Hval. Kvinnelige rockere er mangelvare, og dette er faen meg det beste som kunne skjedd denne låten.

Sensuell duett

Hans Petter Aaserud: «Himmelseng» (Magnus Grønneberg)

- Nå er jeg rett og slett blitt CC Cowboys-fan, sier Hans Petter etter å ha dykket ned i Magnus’ 30 år lange karriere. Mitt spørsmål blir da: Hvorfor tok det så lang tid?

Og - Trang Fødsel-sjefen har - litt overraskende - ikke valgt en låt med det jubilerende bandet, men en duett med Magnus og datteren Hanna-Maria fra deres første felles albumprosjekt «I skyggen av en engel» (2013). Men det er et lurt valg, og låten vinner over framføringa her.

«Himmelseng» har en meget personlig og god tekst som i starten forvaltes helt greit av Hans Petter. Men koret gjør en forskjell. Det er først når seks mannfolk marsjerer inn at sangen får det løftet den trenger.

Sensuell duett

Tshawe Baqwa: «Last Night» (Silya Nymoen / Scott Adam Jacoby)

Tshawe har valgt en gammel låt, spilt inn i New York, når han skal si ha det til damen han har delt vertskapet med de første programmene.

Han annonserer allerede før han starter at han har en overraskelse, for liksom å hausse opp stemningen litt ekstra. Det viser seg at det «bare» er Marion, men å gjøre om denne sangen til en sensuell duett er et meget godt grep. Det som starter i en slags crooner-stil med Tshawe og bandet ender opp som en spennende R&B-låt - med to flørtende vokalister med stemmer som passer fint sammen. Kveldens beste.

«Hver gang vi møtes – jubileum» er tilbake neste fredag med Chris Holsten, Åse Kleveland, Frida Ånnevik og Unni Wilhelmsen som nye gjester.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer