Sensuell hoggestabbe

I «Cinema Paradiso» gjaldt det en ung gutts besettelse for film. Nå er den pubertale besettelse for en yppig kvinne temaet for Giuseppe Tornatore.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Malèna (Monica Bellucci) er alt hva 12-årige Renato (Giuseppe Sulfaro) kan drømme om - vakker og sensuell paraderer hun daglig forbi en gapende gutteflokk med liten kontroll over det kroppslige.

Drømmekvinne

Hun er alle menns våte drøm i en liten, krigsrammet by på Sicilia og samtidig alles hoggestabbe. Praten går om hva hun foretar seg, mens mannen tjener Mussolinis hær. Når han blir rapportert død, har hun ikke annet å leve av enn sin egen kropp.

Denne drar Tornatores kamera kraftige veksler på. Bellucci får ikke gjøre stort annet enn å bevege seg kattemykt; gående, stående eller dansende - påkledd eller halvnaken. For guttungen er hennes Malèna et objekt, men også mer. Han blir en kikker og en ridder.

Voldsomt overspill

Tornatore veksler mellom ren farse, bittersøt romantikk og drama. Han gir oss noen fine øyeblikk av presise observasjoner, men lar for mange av sine personer flyte ut i et voldsomt overspill. Det tar brodden av komikken og alvor fra dramaet. Og Bellucci har hatt en utakknemlig jobb med en kvinne vi ville visst mer om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer