Sensur av feminismekritikk

Er du kritisk til feminisme? Da hater du kvinner, truer vårt demokrati og må tvinges til taushet. 25 nordiske eksperter har talt.

ANTIFEMINIST: Hvis du mener det ikke finnes en slik maktstruktur, eller at likestilling er oppnådd, er du ifølge rapporten antifeminist, skriver Kjetil Rolness. Illustrasjon: Flu Hartberg
ANTIFEMINIST: Hvis du mener det ikke finnes en slik maktstruktur, eller at likestilling er oppnådd, er du ifølge rapporten antifeminist, skriver Kjetil Rolness. Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NORTON er navnet på et kjent, men ikke så altfor kjært, antivirusprogram. Nettbrukere i England har nå oppdaget at programmet også filtrerer kjønnspolitiske budskap. Over åtti nettsteder, alle viet menns og fedres rettigheter, er blokkert, med begrunnelsen: «This is a known «Hate» web site.»

Mange av disse har ikke tidligere vært kjent som hatefulle. Noen er såvisst sinte, krasse og konfronterende, med hang til konspirasjonsteori (uten nå nivået til vår egen ekstremblogger Eivind Berge). Andre er faktaorienterte representanter for en ny mannsbevegelse i opposisjon til ensidig statsfeminisme. Samfunnet overdriver omfanget av kvinnediskriminering og underslår diskriminering av menn, lyder påstanden. Gutter er blitt skoletapere, mor favoriseres i barnefordelingssaker, menn har lavere levealder og topper statistikken for selvmord, fyll, ensomhet, fengselsopphold, ulykker, samt skader og død under arbeid og i krig.

MAN KAN MENE MYE om dette «maskulinistiske» motperspektivet. Men det lar seg utmerket kombinere med likestilling og humanisme. Blant de blokkerte nettstedene finner vi veletablerte A Voice for Men, og dens engelske filial, MRA London, som har både kvinnelige og homoseksuelle medlemmer. Gruppens største profil, Erin Pizzey, startet i 1971 verdens første krisesenter og satte vold mot kvinner på den internasjonale dagsorden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer