Melovaz:

Sensurerer bort kvinnelige artister

En iransk strømmetjeneste sensurerer bilder av kvinnelige artister på deres egne utgivelser. - Klart brudd på opphavsretten, sier advokat.

FJERNET: Artisten Ariana Grande er, sammen med flere kvinnelige artister, fjernet fra eget albumcover på den iranske strømmetjenesten Melovaz. Foto: Republic Records/ Skjermdump Melovaz
FJERNET: Artisten Ariana Grande er, sammen med flere kvinnelige artister, fjernet fra eget albumcover på den iranske strømmetjenesten Melovaz. Foto: Republic Records/ Skjermdump Melovaz Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den iranske strømmetjenesten Melovaz fjerner kvinnelige artister fra egne album- og singlecover. Verdenskjente artister som Taylor Swift, Billie Eilish, Lizzo og Ariana Grande er rett og slett visket ut av bildene.

Artistene Lady Gaga og Lana del Rey, har begge cover med bilde av seg selv med en mann. Der er de selv blitt fjernet, mens mennene har blitt værende på bildet.

Også de norske artistene Sigrid og AURORA har blitt fjernet fra sine utgivelser.

Det var Insider som omtalte saken først, i september.

Stipendiat på Universitetet i Oslo, Banafsheh Ranji, som har forsket på journalistikk og kvinnelige aktivister i Iran, forteller til Dagbladet at dette er vanlige restriksjoner i Iran.

- Dersom denne strømmetjenesten er styrt fra innsida av Iran, blir bildene av kvinner uten hijab - spesielt i tilfeller med kvinnelige artister med fokus på kropp - naturlig sensurert basert på iranske lover og regler for kriminelt innhold.

Rettet mot iranske brukere

Hun forteller at årsaken til at er at kvinnene på bildet er fjernet er fordi de ikke har dekket til håret sitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer