Sensurert

«Svisj» på NRK vil ikke spille Kristopher Schau og bandet Cumshots nye video. Voldsscenene på slutten av videoen ble for sterke for kanalen.

Cumshots, med vokalist Kristopher Schau i spissen, møter nok en gang motstand for sitt valg av virkemidler. Deres ny singel «Øl» kom på mandag, og er en coverversjon av Jokke og Valentinernes berømte låt med samme navn.

-  Først og fremst hadde vi mange andre gode låter å velge mellom. Vi må selvfølgelig vurdere videoen også, og på slutten av Cumshots video var det en del voldsscener. De var ikke spesielt blodige, men vi kan risikere at det er en del unge mennesker som ser dette på dagtid. Disse må vi ta et ansvar for, forklarer musikkprodusent Janne Sandstad i «Svisj».

Alle medlemmene i Cumshots fikk 10 000 kroner hver i bot etter sex-stuntet på Quart-festivalen i fjor sommer. Pål Hetland, daværende presseansvarlig på Quart-festivalen, er nå manager for bandet. Han har følgende kommentar til NRKs avgjørelse.

-  De prøvde sex som virkemiddel i fjor, og bruker vold denne gangen. Men det falt visst heller ikke i god jord. Kanskje vi lager en alternativ versjon med Kristopher som gråter i striregnet, à la Espen Lind. Den kommer sikkert på lufta.

 VOLDSOM:  Kristopher Schau.
VOLDSOM: Kristopher Schau. Vis mer