Sensurmyndighetene sa at hun kom til å brenne i helvete for filmen sin

Den kinoaktuelle filmen «Rafiki» ble bannlyst i hjemlandet Kenya for å ha vist kjærligheten mellom to jenter.

LIVREDD: Wanuri Kahiu dro til Cannes for å presentere sin kritikerroste film om lesbisk kjærlighet, men kenyanske sensurmyndigheter var ikke særlig begeistret. - Direktøren sa at jeg var en løgner og en kriminell, sier Kahiu. Foto: Nina Hansen
LIVREDD: Wanuri Kahiu dro til Cannes for å presentere sin kritikerroste film om lesbisk kjærlighet, men kenyanske sensurmyndigheter var ikke særlig begeistret. - Direktøren sa at jeg var en løgner og en kriminell, sier Kahiu. Foto: Nina Hansen Vis mer
Publisert

Den ene dagen gikk drømmen hennes i oppfyllelse. Den neste fryktet hun for sitt liv.

Da Wanuri Kahiu i mai gikk opp den røde løperen i Cannes, som den første kenyanske filmregissøren som var invitert til filmfestivalen, var alt en fryd.

Det internasjonale gjennombruddet var et faktum, hun spaserte i sine forbilders fotspor. Snart skulle «Rafiki», filmen om et kjærlighetsforhold mellom to unge jenter i Kenya, ha premiere ved «Un Certain Regard»-programmet og motta lovord fra publikum og kritikere.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer