DUFTENDE LANDSMØTE:  Leder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum (t.v.) og 1. nestleder Ola Borten Moe under Senterpartiets landsmøte i Haugesund
Foto: NTB scanpix
DUFTENDE LANDSMØTE: Leder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum (t.v.) og 1. nestleder Ola Borten Moe under Senterpartiets landsmøte i Haugesund Foto: NTB scanpixVis mer

Senterpartiet dufter blomster og tikka masala!

Sp lukter fisk og landbruk, skriver Martine Aurdal. Hun bør pusse nesen

Meninger

Sp dufter blomster. Humlevennlige blomster. Oslo Sp har jord under neglene. Vi får duften av nysådd bakgårdsjord til sakte å forvandle seg til yndlingsmat for pollinerende insekter. Med frø fra Oslo Sp, fyller Oslo-borgerne bakgårdsflekker og altankasser med biemat. Da dufter det snart både menneskemat og honning også. Sp dufter epler dyrket i bydelene, og nystekt eplekake.

Oslo Sp har delt smaken av bydelen med borgerne. Framfor eimen av råtnende nedfallsfrukt, dufter det stolthet og glede over maten som dyrkes her i byen. En rekke av skinkene, ostene og de andre spesialitetene i Mathallen har en felles dufttone: Senterpartiet. Martine, du får ikke det samme utvalget der om du ikke tåler at det lukter fisk og landbruk iblant. Maten vokser ikke fram i butikkhyllene. Senterpartiet dufter både tikka masala og seipanetter. Luktene er best når de blandes.

Vi dufter god integreringspolitikk, stolthet over egen bakgrunn, og gleden av å lære noe nytt av andre. Senterpartiet lukter av eksosen elbilene ikke slipper ut, og svevestøvet syklistene ikke skaper. Det lukter bedre byluft. Det gir allergikerne åpnere luftveier.

Bunn-noten i Senterpartiet er at folk må få bestemme selv. Makten i rådhuset trenger utluftning. Den må spres til bydelene. Lokaldemokrati er like viktig i by som på bygd. Slik kan folk i fellesskap sette sammen den duftpaletten de selv liker best. Det er tross alt dem som bor der, som skal snuse på det hver dag. Martine, puss nesen. Du går glipp av noe.