Alternativt statsbudsjett:

Senterpartiet frykter dårlig DAB-beredskap - jobber hardt for å utsette FM-slukking

Senterpartiet vil bruke 40 millioner på å utsette slukkingen av FM-nettet for radio. 

DAB: Det er planlagt at FM-nettet for radio skal slukkes i 2017, og at vi skal gå over til DAB. Det mener Senterpartiet er en dårlig ide, og er bekymret for beredskapen. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
DAB: Det er planlagt at FM-nettet for radio skal slukkes i 2017, og at vi skal gå over til DAB. Det mener Senterpartiet er en dårlig ide, og er bekymret for beredskapen. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I sitt alternative statsbudsjett for 2017 foreslår Senterpartiet å sette av 40 millioner kroner til å dekke kostnadene med å utsette slukkingen av FM-nettet for radio, melder Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Etter planen skal FM-slukkingen starte 11. januar neste år.

- Vi mener at man må utsette slukkingen som skal starte i Nordland 11. januar, og som så går videre slag i slag over hele landet, sier Janne Sjelmo Nordås, stortingsrepresentant og parlmentarisk nestleder i Senterpartiet, til Dagbladet.

Det alternative budsjettet legges frem i dag.

Forslaget i Senterpartiets alternative statsbudsjett, henger sammen med forslaget de fremmet i Stortinget i høst, om å utsette slukkingen. Kulturkommiteen skal avgi sin innstilling 24. november, og Stortinget skal behandle saken 6. desember.

Mange tilbakemeldinger

I løpet av neste år vil de nasjonale radiokanalene, i tillegg til de komersielle kanalene i storbyene, slukke sine FM-sendinger og gå over til DAB-nettet. De lokale radiokanalene vil kunne fortsette på FM-nettet i noen år til.

FM-nettet slukkes først i Nordland, der skjer dette 11. januar. Deretter følger resten av landet i tur og orden gjennom året, frem til Troms og Finnmark, som er den siste regionen, og som slukker FM-nettet 13. desember.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer