Alternativt statsbudsjett:

Senterpartiet frykter dårlig DAB-beredskap - jobber hardt for å utsette FM-slukking

Senterpartiet vil bruke 40 millioner på å utsette slukkingen av FM-nettet for radio. 

DAB: Det er planlagt at FM-nettet for radio skal slukkes i 2017, og at vi skal gå over til DAB. Det mener Senterpartiet er en dårlig ide, og er bekymret for beredskapen. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
DAB: Det er planlagt at FM-nettet for radio skal slukkes i 2017, og at vi skal gå over til DAB. Det mener Senterpartiet er en dårlig ide, og er bekymret for beredskapen. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I sitt alternative statsbudsjett for 2017 foreslår Senterpartiet å sette av 40 millioner kroner til å dekke kostnadene med å utsette slukkingen av FM-nettet for radio, melder Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Etter planen skal FM-slukkingen starte 11. januar neste år.

- Vi mener at man må utsette slukkingen som skal starte i Nordland 11. januar, og som så går videre slag i slag over hele landet, sier Janne Sjelmo Nordås, stortingsrepresentant og parlmentarisk nestleder i Senterpartiet, til Dagbladet.

Det alternative budsjettet legges frem i dag.

Forslaget i Senterpartiets alternative statsbudsjett, henger sammen med forslaget de fremmet i Stortinget i høst, om å utsette slukkingen. Kulturkommiteen skal avgi sin innstilling 24. november, og Stortinget skal behandle saken 6. desember.

Mange tilbakemeldinger

I løpet av neste år vil de nasjonale radiokanalene, i tillegg til de komersielle kanalene i storbyene, slukke sine FM-sendinger og gå over til DAB-nettet. De lokale radiokanalene vil kunne fortsette på FM-nettet i noen år til.

FM-nettet slukkes først i Nordland, der skjer dette 11. januar. Deretter følger resten av landet i tur og orden gjennom året, frem til Troms og Finnmark, som er den siste regionen, og som slukker FM-nettet 13. desember.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.