Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Senterpartiet langer ut mot Frps DAB-forslag: - Ren bløff

- Han sier en ting og gjør noe annet, og det reagerer jeg kraftig på, sier Senterpartiets Janne Sjelmo Nordås. 

LANGER UT: Janne Sjelmo Nordås (Sp) reagerer sterkt på utspillet fra Ib Thomsen (Frp) om at han ville fremme forslag om å stanse hele FM-slukkingen, og ikke støttet deres forslag når han ikke fikk fremme forslaget før 6. desember. FOTO: Senterpartiet
LANGER UT: Janne Sjelmo Nordås (Sp) reagerer sterkt på utspillet fra Ib Thomsen (Frp) om at han ville fremme forslag om å stanse hele FM-slukkingen, og ikke støttet deres forslag når han ikke fikk fremme forslaget før 6. desember. FOTO: Senterpartiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag kom kulturkomiteen frem til at de ikke støtter forslaget fra Senterpartiet, om å utsette den planlagte slukkingen av FM-nettet for radio, inntil dekningen for DAB er bedre.

Før komitemedlemmene gikk inn i møtet uttalte Ib Thomsen, mediepolitisk talsperson i Frp, at han ville fremme et forslag om å stanse hele stengingen av FM-nettet. Dette forslaget ble derimot ikke tatt med i innstillingen.

Etter møtet uttalte Thomsen at han ikke fikk lov av komiteen til å fremme forslaget, siden han var for sent ute.

- Siste utvei er å fremme forslaget i Stortinget 6. desember, og jeg kommer til å fremme forslaget da, sier Ib Thomsen til Dagbladet.

Dette får Janne Sjelmo Nordås, stortingsrepresentant og parlmentarisk nestleder i Senterpartiet, til å reagere kraftig.

- Sier én ting og gjør noe annet

- Han sier noe, og gjør noe annet og det reagerer jeg kraftig på. Hvis han ville fremme et forslag og ikke fikk det, burde han i alle fall støttet forslaget vårt, sier Sjelmo Nordås, og legger til at hun hadde en tanke om at de var enige i saken.

- Men når han faktisk ikke har lagt inn noe forslag og heller ikke stemt for vårt forslag, lurer han velgerne sine, og det er ren bløff, legger hun til.

Sjelmo Nordås stiller også spørsmål om Høyre- og Frp-regjeringen er uenig med seg selv i denne saken.

- Jeg vet jo at kulturministeren ikke har ønsket å utsette slukkingen. Det kan jo være en tanke her at regjeringen er uenig med seg selv. Så får vi se hvem som bøyer av, sier hun.

MENER DET DAB-DEKNINGEN ER FOR DÅRLIG: Janne Sjelmo Nordås, stortingsrepresentant og parlmentarisk nestleder i Senterpartiet, mener DAB-dekningen fortsatt er for dårlig. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
MENER DET DAB-DEKNINGEN ER FOR DÅRLIG: Janne Sjelmo Nordås, stortingsrepresentant og parlmentarisk nestleder i Senterpartiet, mener DAB-dekningen fortsatt er for dårlig. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Sjelmo Nordås mener DAB-dekningen fortsatt er for dårlig til at det er forsvarlig å slukke FM-nettet, og at det er alvorlig dersom ikke alle får et skikkelig radiotilbud.

- Vi må ikke glemme dette bakteppet oppi dette spillet jeg opplever at Frp holder på med, sier hun.

Avviser at de driver et spill

Ib Thomsen, mediepolitisk talsperson i Frp, mener at den som bløffer er Senterpartiet. Han trekker frem at Senterpartiet stemte for FM-slukkingen da Stortinget gikk inn for dette i 2011.

- Vi har hatt samme standpunkt siden 2011, da vi var imot slukkingen av FM. Senterpartiet har jo stemt for FM-slukkingen i 2011. Det er de som har snudd, sier Thomsen.

Han legger til at Senterpartiet vil utsette slukkingen i noen måneder, mens Frp vil ha en diskusjon om å opprettholde FM-nettet videre fremover. Han avviser også at de holder på med et spill.

- Nei, hvorfor skal vi det når vi har hatt samme standpunkt siden 2011. Vi kommer til å fremme det forslaget i Stortinget 6. desember. Det er ikke uvanlig at man fremmer forslaget i Stortinget. Det er helt vanlig prosedyre, sier Thomsen.

Starter i Nordland

I løpet av neste år vil de nasjonale radiokanalene, i tillegg til de komersielle kanalene i storbyene, slukke sine FM-sendinger og gå over til DAB-nettet. De lokale radiokanalene vil kunne fortsette på FM-nettet i noen år til.

FM-nettet slukkes først i Nordland, der skjer dette 11. januar. Deretter følger resten av landet i tur og orden gjennom året, frem til Troms og Finnmark, som er den siste regionen, og som slukker FM-nettet 13. desember.

Slukkingen av FM-nettet for radio har skapt stort engasjemt. Sjelmo Nordås har tidligere uttalt til Dagbladet at dette antagelig er den enkeltsaken hvor hun har fått flest tilbakemeldinger fra folk.

- Jeg tror aldri jeg har fått så mye tilbakemeldinger fra folk som kjører mye bil, folk som er på sjøen i jobbsituasjon, som oppholder seg på hytta eller på sitt bosted, og som forteller at DAB-kvaliteten ikke er god nok. Det er mange som melder fra, og jeg ser god grunn til å ta det på alvor, sa hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!