DEBATT

Abort:

Senterpartiet mener praksisen med tvillingabort ikke er Norge verdig

Det er helt uforståelig at landets statsminister og helseminister hopper fra det ene etiske standpunktet til det andre i løpet av så kort tid.

UVERDIG VINGLING: Både Erna Solberg (bildet) og Bent Høie forsvarte selv endringen med tvillingabort. Vel et år senere, har pipen fått en annen lyd. Årsaken er innlysende, skriver artikkelforfatter. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix
UVERDIG VINGLING: Både Erna Solberg (bildet) og Bent Høie forsvarte selv endringen med tvillingabort. Vel et år senere, har pipen fått en annen lyd. Årsaken er innlysende, skriver artikkelforfatter. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Tvillingabort ble i 2016 godkjent som et offentlig tilbud under dagens regjering. Kvinner fikk rett til å kunne abortere bort en av to tvillinger i magen, selv om begge barna er friske. Senterpartiet og KrF sitt forslag om å ikke tillate en slik praksis, ble nedstemt i Stortinget i januar 2017.

Både Erna Solberg og Bent Høie forsvarte selv endringen, og mente at tvillingabort var en del av retten til selvbestemt abort. Skulle praksisen ikke tillates, måtte abortloven endres. Det aktet de ikke å gjøre.

Vel et år senere, har pipen fått en annen lyd. Nå vil Erna Solberg og Bent Høie diskutere både tvillingabort og andre paragrafer i abortloven. Årsaken er innlysende. KrFs sidevalg. Det er lite troverdig. Det er helt uforståelig at landets statsminister og helseminister hopper fra det ene etiske standpunktet til det andre i løpet av så kort tid. I en sak som handler om våre grunnleggende verdier og som angår liv og død.

Hva mener Erna Solberg og Bent Høie, egentlig? Er de opptatt av tvillingene, eller seg selv? De har hatt all verdens anledning til å rette opp i denne saken selv. Men de har gjort det motsatte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer