Mer enn før: Politiet er kontinuerlig på hjul. Tilbakemeldingene fra innbyggerne er at de aldri før har sett så mye politi i sin kommune, skriver Hårek Elvenes, stortingsrepresentant for Høyre. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Mer enn før: Politiet er kontinuerlig på hjul. Tilbakemeldingene fra innbyggerne er at de aldri før har sett så mye politi i sin kommune, skriver Hårek Elvenes, stortingsrepresentant for Høyre. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Debatt: Nærpolitireformen

Senterpartiet neglisjerer innbyggerens trygghet

Politireformen er uunngåelig dersom man skal ta innbyggernes sikkerhet på alvor. Da får vi heller leve med å måtte reise litt lengre for å få utstedt nytt pass, hvert tiende år.

Meninger

I et svakt forsøk på å svartmale Høyres politikk, skriver Jenny Klinge at «folk fortjener bedre». Det er nettopp fordi folk fortjener trygghet at Høyre i regjering har jobbet iherdig for å bedre beredskapen som Senterpartiet nedprioriterte.

HØYRES: Hårek Elvenes, stortingsrepresentant og medlem av justiskomiteen.
HØYRES: Hårek Elvenes, stortingsrepresentant og medlem av justiskomiteen. Vis mer

Klinge viser nok en gang manglende forståelse for situasjonen i Beredskaps-Norge og oppfølgingen av Gjørv-kommisjonen. Hun hevder at nærpolitireformen ikke har noe med dette å gjøre. Det er nettopp det den har.

Gjørv-kommisjonens rapport handlet om ressursene som ikke fant hverandre. Økte bevilgninger isolert sett har ikke bedret situasjonen. Evnen til å koordinere og samhandle har vært mangelfull, står det svart på hvitt i Gjørv-kommisjonens rapport. Politiressurser smurt tynt utover på 360 politi- og lensmannskontorer i 28 politidistrikter har svekket tryggheten i det ganske land.

Manglene i politiet ble avkledd da Senterpartiet satt med regjeringsansvaret.

Politireformen som Senterpartiet latterliggjør på ynkelig vis ble påbegynt under deres regjeringstid.

Politireformen er uunngåelig dersom man skal ta innbyggernes sikkerhet på alvor. Da får vi heller leve med å måtte reise litt lengre for å få utstedt nytt pass, hvert tiende år.

I Værnesregionen, for eksempel, har det aldri vært så mye synlig politi etter at lensmannskontoret i Malvik ble nedlagt og flyttet til Stjørdal.

Politiet er kontinuerlig på hjul. Tilbakemeldingene fra innbyggerne er at de aldri før har sett så mye politi i sin kommune. Det er en utvikling som man skulle tro selv Senterpartiet mente var god. Noe annet er komplett umulig å forstå.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.