DEBATT

Debatt: Nærpolitireformen

Senterpartiet neglisjerer innbyggerens trygghet

Politireformen er uunngåelig dersom man skal ta innbyggernes sikkerhet på alvor. Da får vi heller leve med å måtte reise litt lengre for å få utstedt nytt pass, hvert tiende år.

Mer enn før: Politiet er kontinuerlig på hjul. Tilbakemeldingene fra innbyggerne er at de aldri før har sett så mye politi i sin kommune, skriver Hårek Elvenes, stortingsrepresentant for Høyre. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Mer enn før: Politiet er kontinuerlig på hjul. Tilbakemeldingene fra innbyggerne er at de aldri før har sett så mye politi i sin kommune, skriver Hårek Elvenes, stortingsrepresentant for Høyre. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I et svakt forsøk på å svartmale Høyres politikk, skriver Jenny Klinge at «folk fortjener bedre». Det er nettopp fordi folk fortjener trygghet at Høyre i regjering har jobbet iherdig for å bedre beredskapen som Senterpartiet nedprioriterte.

Klinge viser nok en gang manglende forståelse for situasjonen i Beredskaps-Norge og oppfølgingen av Gjørv-kommisjonen. Hun hevder at nærpolitireformen ikke har noe med dette å gjøre. Det er nettopp det den har.

Gjørv-kommisjonens rapport handlet om ressursene som ikke fant hverandre. Økte bevilgninger isolert sett har ikke bedret situasjonen. Evnen til å koordinere og samhandle har vært mangelfull, står det svart på hvitt i Gjørv-kommisjonens rapport. Politiressurser smurt tynt utover på 360 politi- og lensmannskontorer i 28 politidistrikter har svekket tryggheten i det ganske land.

Manglene i politiet ble avkledd da Senterpartiet satt med regjeringsansvaret.

Politireformen som Senterpartiet latterliggjør på ynkelig vis ble påbegynt under deres regjeringstid.

Politireformen er uunngåelig dersom man skal ta innbyggernes sikkerhet på alvor. Da får vi heller leve med å måtte reise litt lengre for å få utstedt nytt pass, hvert tiende år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer