DEBATT

Debatt: Ulvestriden

Senterpartiet ønsker seg western-tendenser i norske skoger

Det er ganske interessant hvordan regjeringen nå får to så ulike demonstrasjoner mot seg på samme politiske sak, der den ene gruppen mener regjeringen gjør for lite og den andre mener den gjør for mye.

ULVEPOPULISME: Ulvepopulismen er ikke bare farlig for det norske artsmangfoldet, men også for demokratiet vårt, skriver artikkelforfatter. Bildet er fra fakkeltoget mot mot regjeringens ulvepolitikk i Oslo tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
ULVEPOPULISME: Ulvepopulismen er ikke bare farlig for det norske artsmangfoldet, men også for demokratiet vårt, skriver artikkelforfatter. Bildet er fra fakkeltoget mot mot regjeringens ulvepolitikk i Oslo tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Bondens fiende er ikke en håndfull ville rovdyr eller folk som er opptatt av naturmangfold, men en landbrukspolitikk som intensifiserer, legger ned små bruk og etterlater bonden så lite penger at hen ikke klarer å ta vare på sauene sine. Trygve Slagsvold Vedum må få orden i egne rekker og begynne å snakke politikk og ikke farlig populisme.

Ti tusen ulvemotstandere, for det meste menn, busset inn til Oslo 8. januar for å markere motstand mot regjeringens ulvepolitikk. De mener regjeringen skyter for få ulv. På lørdag 12. januar vil kanskje like mange ulvetilhengere møte opp på samme plass for å markere motstand mot den samme regjeringen, men de tar til ordet for at regjeringen skyter for mange ulv. Grønn Ungdom vil delta på den markeringen.

Det er ganske interessant hvordan regjeringen nå får to så ulike demonstrasjoner mot seg på samme politiske sak, der den ene gruppen mener regjeringen gjør for lite og den andre mener den gjør for mye. Det sier litt om hvor betent ulvesaken har blitt.

Ulvedebatten nå minner om hvordan innvandringsdebatten er på sitt verste: En debatt blåst ut av proporsjoner med mye sinne, mye uredelighet og tilfeldige pekefingre. Høyrepopulister gir innvandrere, særlig de som ser annerledes ut, skylden for alle mulige samfunnsproblemer de overhodet ikke har skyld i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer