Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Senterpartiet regjerer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MILJØVERN: Dagbladet gir statsministeren terningkast tre - en raus vurdering, kanskje mest bygd på hans sympatiske personlighet, ulastelige retorikk og politikeralminnelige evner til administrasjon. Mer påfallende er hans nullvisjon for miljø- og solidaritet: Null interesse. Når miljøvernministeren dertil er en uglad amatør, skjer det uhørte at Sps landbruksminister Riis-Johansen informerer om at det skal skytes flere truede rovdyr, selv om bestandsmålene ikke er nådd - hvis disse dyrene gjør som Riis-Johansen og spiser sauekjøtt. Helt absurd: Riis-Johansen lover bedre sammenfall mellom de offisielle tallene for rovdyr og lokalbefolkningens oppfatning. Faglige vurderinger skal altså formes etter «lokalbefolkningens» (les: sauebøndenes) syn. Frp klapper.

HVA ER DET for et prinsipp? Skal statistikken over forbrytelser blant innvandrere formes etter den norske befolknings oppfatning? Skal spørsmålet om hvor høye skattene er eller farten i det «folk» passerer en fotoboks sammenfalle bedre med folks vurderinger? Bjørnøy og Stoltenberg abdiserer.Flere land innfører en avgift på flyreiser som skal gå til global fattigdomsbekjempelse. Erik Solheim er lur, og tar heller pengene fra den lille CO2-avgiften. Mens flyprisene er rekordlave, og flytrafikken øker uhemmet, vil Solheim heller skåne oss for en prisøkning - som kunne redusere veksten i CO2-utslippene - enn for klimaendringer. Er den tidligere SV-lederen instruert av Sps samferdselsminis-ter, som er opptatt av billig flybruk i distrikts-Norge? Sp får fullt gjennomslag for sine særinteresser: Mer dreping av rovdyr, vernepause, billig transport. I mens tar SV og Ap en miljø- og solidaritetshvil på en strand på Bygdøy.