DEBATT

Debatt: Politireformen

Senterpartiet svikter befolkningens trygghet

Politiet har mange steder hatt for små og sårbare fagmiljøer til å etterforske den tunge og kompliserte kriminaliteten. Slik kan det ikke fortsette.

KONSEKVENS: Tryggheten og beredskapen ble svekket i distrikts-Norge med Senterpartiet i regjering. Ineffektiv organisering har ført til en utilsiktet sentralisering av politiet, skriver Hårek Elvenes. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
KONSEKVENS: Tryggheten og beredskapen ble svekket i distrikts-Norge med Senterpartiet i regjering. Ineffektiv organisering har ført til en utilsiktet sentralisering av politiet, skriver Hårek Elvenes. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Tilstanden i norsk politi ble avkledd i Senterpartiets regjeringsperiode. Gjørv-kommisjonens rapport konkluderte med at myndighetenes evne til å beskytte menneskene på Utøya sviktet. En raskere politiaksjon var reelt sett mulig. Politianalysen konkluderte med at organiseringen av politiet er et hinder for å trygge befolkningen på en god måte.

Politiet har ikke maktet å gi bedre polititjenester tross kraftig økning i bevilgningene. Høyre/Frp-regjeringen ble overlatt en tung bør. En reform av politiet var tvingende nødvendig.

Senterpartiet har satt seg selv på sidelinjen. Senterpartiet kritiserer politireformen frikoplet fra fakta og kunnskap. Senterpartiet er vaksinert mot Gjørv-kommisjonens og Politianalysens konklusjoner. Det er uansvarlig. Senterpartiet svikter befolkningens trygghet, og partiet svikter politiet.

Jenny Klinge, Senterpartiets talskvinne, kritiserer i Dagbladet 18. januar politireformen. Klinge uttaler at hun mistenker Høyre får ikke å ha tenkt gjennom hvilken rolle lensmannskontorene spiller. Joda, det er nøye gjennomtenkt. Høyre forholder seg til fakta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer