TAKHØYDE«Når det ble negativt med meningsbrytning i et parti? Vi er for et parti med stor takhøyde med plass til dyktige politiske talenter som tør utfordre», skriver artikkelforfatterne. Foto: Ole Morten Melgård
TAKHØYDE«Når det ble negativt med meningsbrytning i et parti? Vi er for et parti med stor takhøyde med plass til dyktige politiske talenter som tør utfordre», skriver artikkelforfatterne. Foto: Ole Morten MelgårdVis mer

Senterpartiet trenger Borten Moe

Han har høy integritet og snur ikke kappa etter vinden.

Meninger

Når Senterpartiet, ved ekstraordinært landsmøte den 7. april, skal velge ny ledelse, er det en historisk hendelse. Det har kun vært avholdt en gang tidligere. Et ekstraordinært landsmøte i partiet vitner om at vi befinner oss i en ekstraordinær situasjon. En situasjon som krever gjennomtenkte valg.

Vi er nødt til å ruste Senterpartiet for framtida, og det med en framtidsrettet partiledelse som evner å trekke opp de lange linjene for utviklingen av Norge, og som også innehar nødvendig styringsdyktighet. Vi trenger en partiledelse som kan favne partiets gullbeholdning av humankapital på alle politiske nivå og utfra dette, styre det laget som skal representere sentrumskraften i norsk politikk, som Norge er helt avhengige av.

For at Senterpartiet også for framtiden skal være det partiet som tar hele landet i bruk, og som er ledende i utvikling av ny sentrumspolitikk, mener vi at Ola Borten Moe bør få fornyet tillit på nestlederplass. Senterpartiet trenger en mann som Ola, som utfordrer partiet på viktige spørsmål. Vi trenger meningsbrytning for å utvikle partiet, og her er han i høyeste grad toneangivende.

Vi registrerer at enkelte bruker tid på å snakke ned Ola Borten Moe. Vi vil oppfordre dem til heller å fremsnakke kandidaten de støtter. Det er ingen i Senterpartiet som er enige i alle punktene i partiprogrammet, og det er bra. Det blir ikke politisk utvikling ved at alle er enige. Det beste med landsmøter er at de i sin reneste form er politiske verksteder hvor nye ideer blir luftet og får prøvd seg i en sunn politisk debatt. Det er dette som skaper de nye politiske løsningene. Sentrumsverdiene er dog fellesnevneren i debatten, og noe alle i Senterpartiet deler. 

Borten Moe har gjort en god jobb for partiet i mange år, og han har stått uredd fram med sine meninger. Han har høy integritet og snur ikke kappa etter vinden. Som olje — og energiminister gjorde han en god jobb — han målbar meninger ut ifra regjeringserklæringen og mandatet han hadde fått som leder av dette departementet.

Vi som skriver dette, var - og er heller ikke alltid enig med ham, men vi har likevel enormt stor respekt for sakligheten og tyngden han utviser i sin argumentasjon. Vi spør oss også: Når det ble negativt med meningsbrytning i et parti? Vi er for et parti med stor takhøyde med plass til dyktige politiske talenter som tør utfordre, vi er for et Senterparti som tar tilbake eierskap til næringspolitiske saker rundt i hele landet, og vi er for et parti som nå ser fremover og ikke bakover. Om vi ikke skal ha plass til politiske talenter som Borten Moe, kommer Sp til å bli et kjedelig parti.

Vi må bli bedre på å ta vare på de menneskelige ressursene Senterpartiet har utviklet. Vi må slutte å kaste vrak på dyktige tillitsvalgte. Vi er tilhengere av et bredt parti med stor takhøyde, et parti som jobber for næringsutvikling i hele landet, men aller viktigst er vi for et parti som ser framover og ikke bakover. Derfor støtter vi Ola Borten Moe som fortsatt nestleder i Senterpartiet.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.