LEDER

Sentrum i støtet

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Venstre-leder Trine Skei Grande slo i går ettertrykkelig fast at sentrumspartiene vil stå sammen i budsjettforhandlingene. Det var en viktig presisering på dette tidspunkt i prosessen. For det er viktige forskjeller i KrFs og Venstres alternative forslag til statsbudsjett. Mens KrF som la fram sitt på fredag angrep regjeringspartiene ved å nulle ut alle lettelser i formuesskatten, foreslår Venstre en så kraftfull miljøinnsats at det vanskelig kan forenes med Frp?s holdninger og sjel.

Aner vi en frisk arbeidsdeling sentrumspartiene imellom? KrF utfordrer Høyre sterkt på å fjerne regjeringens lettelser i formuesskatten. Venstre beholder mesteparten, men utfordrer Frp sterkt ved sine store ommøbleringer til såkalt grønne skatter. Begge partier gjør svære endringer på budsjettet i antall milliarder. Hvis KrF og Venstre fikk gjennomslag for det meste av sitt, ville ikke regjeringens budsjett være til å kjenne igjen. Da vil stempelet fra mellompartiene være så tydelig at noen vil spørre seg om det ikke er like greit om de går inn i regjeringen og tar ansvar, mot et visst antall taburetter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer