Separert

Tom Cruise og Nicole Kidman går fra hverandre etter elleve års ekteskap.

Den offisielle grunnen til at de to filmstjernene skal skilles, er at arbeidet deres holder dem fra hverandre.

- Årsaken er at det er problematisk for de to å være sammen mens karrierene deres tar så mye tid. Siden de sjelden får muligheten til å treffe hverandre, har de bestemt seg for å at de skal separeres, sier Pat Kingsley, som er talskvinne for skuespillerne til nyhetsbyrået AP.

Sjokk

Cruise og Kidman har to adoptivbarn, Connor og Isabella. De er uklart hvordan skuespillerparet vil ordne samværet med barna. Kingsley ville ikke kommentere saken videre.

- Dette kommer som et stort sjokk. Jeg hadde ingen anelse om at det var problemer i ekteskapet deres. De hadde ett av de sterkeste forholdene i hele showbiz-bransjen, sier en venn av Kingsley til nyhetstjenesten Ananova.

Tom Cruise (38) er kjent fra filmer som «Født 4. juli», «Jerry Maguire», «Mission: Impossible», «Rain Man» og «Top Gun».

Nicole Kidman (33) har spilt i «Batman Forever», «Malice» og «To Die For».

Saksøkte avis

Denne høsten var paret i Spania i tre måneder. Kidman spilte inn filmen «The Others», der Cruise var en av produsentene. De har spilt sammen i filmene «Far and Away» og «Days of Thunder».

Kidman snakket ut om ekteskapet sitt i et intervju i 1998.

- Det har vart ni år, så jeg er over sju-års-krisa. Når du er elsket for feilene dine, kan du virkelig begynne å føle deg trygg, sa hun.

Året etter spilte begge i Stanley Kubricks siste film, «Eyes Wide Shut», der de var med i dampende hete sexscener.

Tabloidavisa The Star skrev at paret måtte ha hjelp av en sexolog for å greie de heteste scenene. Det førte til at avisa ble saksøkt, og inngikk et forlik der de donerte penger til et veldedig formål, samtidig som avisa trakk påstandene.