- Ser 144 milliarder minutter spillinnhold i måneden

Stadig i vekst.

SINTE FUGLER: «Angry Birds»-spillene har skralt med historie, men tjukt med fans. Dermed film. Dermed sjelens mørke. For noen er det å foretrekke å se spillene i ufilmatisert form på YouTube og Twitch i stedet. Foto: Filmweb
SINTE FUGLER: «Angry Birds»-spillene har skralt med historie, men tjukt med fans. Dermed film. Dermed sjelens mørke. For noen er det å foretrekke å se spillene i ufilmatisert form på YouTube og Twitch i stedet. Foto: Filmweb Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Filmer basert på dataspill står i kø for tida.

Til helga har «Angry Birds: The Movie» premiere, senere i mai lander «Warcraft» på kino, i desember tar «Assassin's Creed» steget over på lerretet og snart skal norske Roar Uthaug lage «Tomb Raider»-film.Alle filmatiseringene har to ting til felles.

1. I teorien kan de være fabelaktige. 

2. I praksis? Antagelig ikke.Dataspill-filmer har tradisjon for å være kjipe. Fra psykedelisk feilslåtte «Super Mario Brothers» på 90-tallet til bilsuppa «Need for Speed» i nyere tid finnes få lyspunkter - skrekkfilmen «Silent Hill» (finnes på Netflix) er et okei unntak.

Gode spillfilmer, som Disneys «Wreck-It Ralph» og dokumentaren «Indie Game: The Movie» (finnes på Netflix) er gjerne de som omhandler eller er inspirert av spill, ikke de som er direkte basert på dem.

Løsrevet fra mediet sitt blir spillfortellinger ofte som musikaler i bokform - de mister et essensielt element.

- Som å se fotball For dem som ønsker å oppleve spill uten å nødvendigvis spille dem selv finnes håp.

Flytter man seg over på strømmetjenester som Twitch og YouTube er nemlig summen av all menneskelig spillinnsats lett tilgjengelig i det som nå er en av strømmeverdenens hurtigst voksende nisjer.Mens noen legger ut spillprestasjoner de er spesielt stolte av eller komplette gjennomspillinger på flere titalls timer, kan man også finne mengder av direktesendte esport-kamper i konkurransespill som «Counter-Strike» og «DOTA 2».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer