Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ser bra ut

Tom inni, men flott skall.

FILM: Hvis det eneste kriteriet for en god film var at den så og hørtes bra ut, hadde det ikke vært noe å utsette på «Resident Evil: Extinction». Men så var det dette med innholdet, da.

Blodbad

Siden en gang på slutten i forrige århundre er historien om The Umbrella Corp., en mystisk, superhemmelig organisasjon som produserte et virus som gjorde jordas befolkning til zombier med høyt utviklet sans for blodferskt menneskekjøtt, blitt fortalt flere ganger med små variasjoner. Først som en rekke svært suksessfulle tv-spill, og senere på film. Dette er den tredje og beste i rekken. Ta ikke det som noen anbefaling.

Blodbadet de to foregående filmene skapte etter å ha blitt griseslaktet av et internasjonalt kritikerkorps, overgikk om mulig det som ble vist på lerretet. Det sier en del, for Resident Evil-filmene er ikke for deg med lav terskel når det gjelder blod og gørr.

Plattformspill

Mens menneskeheten synger på siste vers, utvikles zombieviruset videre. Nytt denne gang er at de onde forskerne har som mål å temme de levende døde og på den måten skape en enorm hær av gratis arbeidskraft. Hva som skal produseres og for hvem – kjøperne blir færre fra minutt til minutt – sier filmen ingen ting om. Det er i det hele tatt ikke mye historie her, det som er kan du allerede fra før. Manus er utformet som et ganske ordinært plattformspill. Det handler om å nedkjempe hindringer, her: zombier, bevege seg videre til neste nivå, gjenta bedriften der og så videre. Men det høres og ser bra ut. Det siste har setdesigner Eugenio Caballero, som fra før har «Pan’s Labyrinth» å vise til, mye av æren for. Tidligere supermodell Milla Jovovich gjør seg som vanlig godt, og har det som skal til for å spille heltinne med én tanke i hodet, samt utallige kloner med tilsvarende intellekt.

Filmbuffs kan glede seg over en velgjort hommage til Alfred Hitchcock, når en enorm flokk av infiserte kråker går til angrep. Det fikk meg til å tenke på hva den gamle mesteren kunne gjort med dagens teknologi. Samtidig er det en påminnelse om hva dette kunne blitt, hvis noen bare hadde giddet å skru sammen et skikkelig manus.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling