MEDIEFAGPRAT: Aftenposten får på pukkelen av Flu Hartberg i dagens Dagbla'. Illustrasjon: Flu Hartberg.
MEDIEFAGPRAT: Aftenposten får på pukkelen av Flu Hartberg i dagens Dagbla'. Illustrasjon: Flu Hartberg.Vis mer

- Ser dere for mye på TV i Aftenposten?

Svar på besk tegneseriekritikk.

(Dagbladet:) I dagens «Fagprat» så Flu Hartberg sitt snitt til å slenge et stykke ramsalt mediekritikk i fleisen på Aftenposten-journalistene Cecilie Asker, Joacim Lund og Vidar Kvalshaug. Undertonen er at avisa har et over gjennomsnittlig entusiastisk forhold til tendenser i amerikanske tv-serier.

Dagbladets vaktbikkje og journalist tok en telefon til «the man of the hour», som man ville sagt på amerikansk tv, Vidar Kvalshaug. Han har faktisk blitt karikert i Dagbladet før, da Steffen Kverneland lot ham true med å banke opp Dag Solstad tilbake i '97.

Og som svar på tegneserietiltale kunne han i dag avsløre en nyhet Dagbladet mistenker at han mente ironisk:
«Har hørt om ny, kul serie: The Sopranos. Kan bli det neste store!!! Hysj.»

- Ser dere for mye på tv i Aftenposten, Vidar Kvalshaug?
- Om vi ser for mye på tv? Jeg må si jeg ser altfor mye på tv, jeg ser stort sett bare det jeg skal anmelde.

- ...

I ANSTENDIGHETENS NAVN hender det Vidar Kvalshaug anbefaler en og annen bok også. Her: «Rui-jentene som kom til kongen». 
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
I ANSTENDIGHETENS NAVN hender det Vidar Kvalshaug anbefaler en og annen bok også. Her: «Rui-jentene som kom til kongen». Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

- Men vi anmelder jo det som kommer. Akkurat som VG og Dagbladet gjør?

- Så du synes ikke Hartberg treffer blink, og at Aftenposten har «en viss» tendens til å skrive lange artikler om samtidsfenomener utledet fra tv-serier over dammen?
- Treffer og treffer. Vi er jo de ektefødte barna av den siste VHS-generasjonen. Joacim og jeg er rundt 40, Cecilie er litt yngre, og da er det helt naturlig at seriebokser preger oss som popkulturelle fenomener på lik linje med en Dag Solstad-roman. Det er et sunnhetstegn at amerikanske serier blir en fellesreferanse i Norge, slik for eksempel Seinfeld er. Men stripa var morsom for så vidt.

- Hva spilles på Get'n nå da?

- Jeg har en Get-boks, men den bruker jeg nesten ikke. Men vi ser Borgen på DR/DK sine nettsider, der legger de ut neste ukes tv-episode på nett en uke før.

- Da venter vi i spenning på en lengre artikkel om nett-tv-titting i Aftenposten til uka!

- Ja, jeg har faktisk skrevet tre Medieblikk om det i det siste! NRK er åpenbart nødt til å gjøre noe med lisenspengene sine, så det er tilrettelagt for mediebruk på flere plattformer, også har jeg skrevet om denne...

(Dagbladets trofaste vaktbikkje velger å runde av der, for å ikke la tv-tendensene kapre mer spalteplass.)