Prins Charles og prinsesse Diana:

Ser du hva som er feil med alle de kjente bildene av prins Charles og prinsesse Diana?

- En måte å styrke og skape stereotypier.

MER MASKULIN: Prins Charles og prinsesse Diana var like høye. Det ser imidlertid ut til at Kensington Palace gjennom mange år har publisert bilder der det ser ut til at prins Charles er mye høyere enn prinsesse Diana. Bilde fra 1981. Foto: NTB Scanpix.
MER MASKULIN: Prins Charles og prinsesse Diana var like høye. Det ser imidlertid ut til at Kensington Palace gjennom mange år har publisert bilder der det ser ut til at prins Charles er mye høyere enn prinsesse Diana. Bilde fra 1981. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige uke var det en twitter-bruker som bet seg merke i noe som har fått hele internett til å klø seg i hodet.

Etter å ha studert en rekke bilder av prins Charles og prinsesse Diana som ble publisert i løpet av deres 15 års langt ekteskap, oppdaget han noe trolig få andre har lagt merke til.

Spekulasjonene herjer

På nesten alle profesjonelle bilder som er blitt tatt av paret, ser det nemlig ut som at prins Charles nesten er et hode høyere enn prinsesse Diana.

Sannheten er at det kongelige paret i virkeligheten var akkurat like høye - 178 centimeter. Det beviser flere helfigursbilder som er tatt av dem sammen.

Etter det oppsiktsvekkende funnet til twitterbruker Philip N Cohen, har det florert av ideer om hvorfor Kensington Palace har hatt behov for å framstille prins Charles høyere enn han er.

Flere twitter-brukere skriver at de tror det er fordi de ønsker å framstille mannen mer maskulin, og gjøre forskjellen mellom mann og dame større.

Mer kritisk

Kjønns- og medieforsker ved UIO, Wencke Mühleisen understreker at visuelle uttrykk har stor betydning for vår oppfatning av hvordan verden ser ut, våre holdninger og verdier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer