«Heimebane»

Ser du hva som går galt her?

Flere har lagt merke noe som ikke helt stemmer i tredje episode av «Heimebane».

«HEIMEBANE»: I et klipp fra NRK-serien «Heimebane», snek et lite filmtriks seg inn i en av scenene. Klarer du å se det? Video: Med tillatelse fra NRK Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Klassisk eksempel på: motta ball, orientere seg, bytte til shorts, slå tunnel, oversteg, på med buksa igjen, assist», skriver fotballspiller Mats-Andre Kaland (Ullensaker/Kisa Idrettslag) på Twitter. Han er en av mange som har fått med seg en liten feil i tredje episode av NRK-serien «Heimebane».

Når det nysignerte talentet Adrian Austnes (Axel Bøyum) sniker ballen mellom beina på Michael Ellingsen (John Carew), rekker han nemlig et klesskift midt i finta. Fra genser og bukse til T-skjorte og shorts – og tilbake igjen.

- Der tok vi feil!

Hvordan skjedde feilen? «Heimebane»-produsent Vilje Kathrine Hagen har svaret.

- Opptakene i scenen er filmet på to forskjellige dager. Det skulle egentlig være to scener, men så sitter vi i klippen og tenker at her må vi ha noe mer for å få fram poenget tydeligere, sier hun til Dagbladet.

Det er nemlig Adrians første trening med det fiktive laget Varg IL, og det meste står på spill.

- Når vi klipper sammen de to klippene ser lys og kostymer litt forskjellig ut. Vi tenker «ja ja, det er ingen som ser det», men der tok vi feil! sier produsenten.

Visste om feilen

Hun forteller at det noen ganger dukker opp ting produksjonen selv ikke får med seg, men at de var klar over feilen denne gangen.

- Vi får skjerpe oss, sier hun og ler.

Første sesong av serien ble spilt inn på den forblåste Vestlandskysten, og både vind og vær bød på problemer.

- Når du filmer på Sunnmøre er det bare å forberede deg på skiftende vær. Det er ikke tull engang, vi hadde fire årstider på én dag, sier Hagen.

Fra gressklipp til snømåking

Selv om filmcrewet var beredt på vekslende vær, måtte det noen kreative løsninger til.

- En av de første dagene skulle vi filme åpningsscenen i episode en, der gamletreneren Patrick blir sur for at den gamle banen ikke har blitt måkt.

Patrick Halsen (Svein Roger) skulle nemlig egentlig bli sur fordi gresset ikke hadde blitt klippet, men filmteam våkna til en meter snø på banen.

- Vi åpna gardinene på rommene og tenkte bare «Å, herregud». Det gikk fra nydelig vårvær til fullstendig vinter over natta, forteller Hagen.

- Skjedde det noen andre artig feil?

- Det er sikkert noen flere, men jeg lar det være opp til publikum å finne dem!

Lave seertall

På grunn av en målefeil har NRK bare tall for lineær tv-titting, repriser og opptak for de to første episodene av «Heimebane». De har ikke tall for nett-tv for disse episodene.

Mens 407 000 seere fikk med seg første episode mens den ble sendt live på NRK, var tallene for lineær tv-seing 422 000 seere for andre episode og 443 000 seere for tredje episode. Om man legger til opptak, repriser og tallene for nett-tv på den tredje episoden, er seertallene totalt på 607 000.

Jarle Thalberg, mediedirektør i GroupM, mener tallene er skuffende til å være en stor dramasatsing på NRK.

- Denne serien er jo en storsatsing fra NRK og har fått gode kritikker. Da er litt over 400 tusen seere på livesendingen veldig skuffende. Heller ikke reprisetallene eller opptak og nett-tv er tallene er veldig bra. Det er ikke så mye annet å si enn at dette var svakere enn forventet! sier Thalberg.

Han legger til at de ser at serier generelt får lavere seertall enn tidligere. Dette tror han skyldes det store tilbudet på strømmetjenester som Netflix, HBO og Amazon Prime.

- Tilbudet er blitt helt enormt, og det får da slike konsekvenser vi nå ser for NRK og andre kanalers satsinger, sier Thalberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer