Ser du hvilken film dette er?

Ny hemmelig filmtrailer herjer på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En ny video ble lastet opp på YouTube i går, som tilsynelatende inneholder «breaking news» fra San Fransisco.

I videoen, som konstant detter inn og ut av elektroniske forstyrrelser, klarer vi å skimte at San Fransisco er i brann, Golden Gate Bridge har kollapset, og den amerikanske marinen frakter et massivt skjelett på ett av sine hangarskip.

Tittelen i nyhetssendingen kan avsløre at San Fransisco er under angrep av en enorm skapning.

San Fransico står fortsatt En trenger kanskje ikke gjøre de største nyhetsøkene for å kunne slå fast at San Fransisco fortsatt er i samme fatning som i går, og at videoen er en del av en såkalt viral markedsføringskampanje. En slik kampanje ønsker at flest mulig sprer videoen via sosiale medier, for å skape forventinger rundt et prosjekt som ikke helt lar seg identifisere ved første øyekast.

Mye tyder derimot på at videoen kan spores tilbake til Guillermo del Toros neste filmprosjekt «Pacific Rim», som ifølge IMDB skal være kinoaktuell en gang i 2013.

Samme nettsted kan også opplyse om at Tom Cruise var vurdert til en av hovedrollene i filmen, men at den til slutt ble utdelt til Idris Elba, kjent fra blant annet filmer som «Thor» og «Prometheus».

<strong>REGISSØR:</strong> Guillermo del Toro er mannen bak den kommende monsterfilmen «Pacific Rim». Foto: Claudio Peri / EPA
REGISSØR: Guillermo del Toro er mannen bak den kommende monsterfilmen «Pacific Rim». Foto: Claudio Peri / EPA Vis mer

Regissør Guillermo del Toro er heller ikke ukjent med alternative vesener. Han har tidligere regissert filmer som «Pans labyrint» og «Hellboy», og var tidligere utpekt som regissør for de kommende «Hobbiten»-filmene. Selv om Peter Jackson endte opp som regissør på det sistnevnte prosjektet, står del Toro fortsatt som manusforfatter på to av filmene.

Ikke første gang Det er ikke første gang vi har sett liknende kampanjer for kommende monsterfilmer.

I 2007 slapp Paramount pictures en teaser for monsterfilmen Cloverfield, i forkant av den første «Transformers»-filmen. Teaseren viste klipp av et New York under angrep av ukjente årsaker, men tittelen på filmen forble hemmelig.

Også Steven Spielberg og «Lost»-skaper J.J. Abrams brukte dette virkemiddelet da de slapp sin teaser for filmen Super 8 i forkant av storfilmen Iron Man 2.

<strong> Monsterfilm:</strong> I «Cloverfield» er det New York som får kjørt seg.
Monsterfilm: I «Cloverfield» er det New York som får kjørt seg. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer