Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ser du hvilken tv-serie denne bakeboka parodierer?

Britisk forlag følger opp suksessboka «Baking Bad».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Er du lei av rosa cupcakes og pyntelige ostekaker, og har lyst på noe litt røffere til neste bursdag eller familieselskap? Det britiske forlaget Orion kommer nå med en bakebok som bør gi «Game of Thrones»-fansen vann i munnen.

De har svært høye forventninger til «Game of Scones», etter å ha utgitt suksessen «Baking Bad» i fjor. Den «Breaking Bad»-inspirerte bakeboka solgte 25 000 eksemplarer bare i Storbritannia.

FRISTENDE? «Traitor's walk treats» er navnet på disse Cake Popsene, som kanskje eller kanskje ikke vil passe godt til neste barnebursdag. Alle foto: FRA BOKA / ORION BOOKS
YOU WIN OR YOU DINE heter det i boka. Her er «Nedible Stark».
CUPCAKES A LA WESTEROS: «Bran muffins» kalles disse.
SMELTER DEN? «Castle Black forest Gateau».
LEK MED MATEN: «Oberyn's Smashing Surprise» gjenskaper et av de mer minneverdige øyeblikkene i serien.
NAM: Noen som har lyst på gelé?
RED WEDDING VELVET CAKE: En ekte «Game of Thrones»-kokebok kommer vel ikke utenom denne.
THE IRON SCONE
DAENERYS DRAGE-EGG
PEPPERKAKE-INSPIRASJON: «White Walker Walnut Whip».
TYRION'S SHORTBREAD
FORFATTEREN SELV: Her er «Jammy Lannister».

- Vi er kjempefans av «Game of Thrones», så dette var hele tida vårt førstevalg som oppfølger. Det var så mange øyeblikk i serien som vi følte at bare måtte bli omgjort til spiselige kunstverk - ikke minst «Red Wedding»-kaka, skriver forfatteren, som kaller seg «Jammy Lannister», til Dagbladet i en e-post.

Knuselige Oberyn-egg
Forfatterens virkelige navn er høyst konfidensielt, ifølge forlaget, men det skal være den samme gjengen som står bak begge bakebøkene. «Jammy Lannister» forteller til Dagbladet at hans personlige favoritt er muffinsene som har fått navnet «Weirwood Tree-eats», men de er også svært fornøyde med «Oberyn's Smashing Surprise»: Et sjokolade-egg utformet som et hode, fyllt med bringebærgelé.

Andre godbiter inkluderer «Jaime and Cercei's family mess», nøttefrie «Unsullied Soldiers», og «Nedible Stark»: Cake Pops som ligner avkappede hoder på stake. Vel bekomme.

Høye forventninger
- Vi har enda høyere forventninger til «Game of Scones» enn vi hadde til «Baking Bad». «Game of Thrones»-bøkene og tv-serien blir fortsatt skrevet og produsert, så denne boka vil ha lenger levetid. «Breaking Bad» var ferdigspilt før vi utga «Baking Bad», så da hadde vi bare ett vindu til å selge boka, skriver Anna Valentine, forlagsdirektør i Orion, i en e-post til Dagbladet.

OPPFØLGER: «Game of Scones» er oppfølgeren til fjorårets suksess-bakebok «Baking Bad».
OPPFØLGER: «Game of Scones» er oppfølgeren til fjorårets suksess-bakebok «Baking Bad». Vis mer

Hun forteller at førsteopplaget til «Game of Scones» - med undertittelen «All men must dine» - blir på hele 51 500 eksemplarer, og boka lanseres i Storbritannia, Austraia, New Zealand, USA og Tyskland i november.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!