Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ser du noe som ikke stemmer?

Dersom styret i Aftenposten følger sin plan, vil Aftenposten Aften bli distribuert som bilag i morgenavisa.

BILAG: Aftenposten Aften skal etter planen distribueres sammen med morgenavisa. Illustrasjonsfoto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BILAG: Aftenposten Aften skal etter planen distribueres sammen med morgenavisa. Illustrasjonsfoto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Etter det Dagbladet erfarer kommer Aftenposten Aften i framtida til å bli distribuert som innstikk i morgenavisa. Det vil med andre ord bli en videreføring av slik avisa gjorde det i sommer.

Den videre planen for mediehuset skal behandles på et styremøte i avisa 22. august, og ett av punktene på dette møtet er å legge om Aften til et bilag til morgenavisa for å spare blant annet distribusjonskostnader.

Etter det Dagbladet kjenner til foreligger det ingen andre løsninger til styret.

Forberedt på kutt Verken Aftenpostens styreleder Didrik Oskar Munch eller sjefredaktør Hilde Haugsgjerd ønsker å kommentere dette.

- Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte dette, og jeg kommenterer ingenting før det er behandlet i styret, sier Munch.

Aftenpostens klubbleder, Knut A. Nygaard, ønsker heller ikke å kommentere Aftenposten Aftens skjebne, men sier på generelt grunnlag at de forbereder seg på kutt også i Aften-nummeret.

- Det er rimelig å tenke seg at for hver endring som gjøres i Aftenposten nå, så vil ledelsen også se etter muligheter for å kutte faste kostnader, altså årsverk, sier Nygaard.

- Bekymret og betenkt I forrige uke varslet Schibsted at de skulle kutte 500 millioner kroner i sine fire regionsaviser, samt Svenska Dagbladet i Sverige og Schibsteds gratisavis i Spania. Aftenposten vil bli hardest rammet, og også hovedredaksjonen må forberede seg på kutt.

- Vi har regnet oss fram til at Aftenposten risikerer en nettoreduksjon på 150 stillinger. Hvis redaksjonen skal ta sin andel av dette kuttet mister vi kanskje flere enn 55-60 journalister, sier Nygaard.

Han er svært kritisk til Schibsted sin framgangsmåte så langt.

- Så vidt meg bekjent er det ikke gjort noen utredninger eller analyser av konsekvensene av et slikt kutt. Jeg er svært bekymret og betenkt for hva slags journalistikk vi vil kunne lage, og om vi vil være i stand til å ivareta samfunnsoppdraget vårt, sier Nygaard.

- Dramatisk endring Hilde Haugsgjerd deler ikke Nygaards definisjon av situasjonen.

- Min hovedoppgave som sjefredaktør er å sørge for at Aftenposten kan utøve samfunnsoppdraget også i årene framover, men det kan bli i andre former og andre kanaler. For å klare det må vi klare oss med noe færre ressurser, men vi kommer ikke til å vedta sparetiltak uten å først ha vurdert konsekvensene for journalistikken.

Også Munch mener de har vurdert konsekvensene av mulige grep grundig.

- Hovedgrunnlaget er at medievanene endrer seg så dramatisk at hvis vi ikke gjør noe nå, så vil vi ikke klare å opprettholde et fornuftig produkt.

MÅ LEGGE OM: Etter det Dagbladet erfarer vil Aftenpostens sjefredaktør Hilde Haugsgjerd i framtida måtte legge inn Aftenposten Aften som bilag i morgenutgaven. Her fra feiringen av at Aftenpostens fylte 150 år i 2010. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
MÅ LEGGE OM: Etter det Dagbladet erfarer vil Aftenpostens sjefredaktør Hilde Haugsgjerd i framtida måtte legge inn Aftenposten Aften som bilag i morgenutgaven. Her fra feiringen av at Aftenpostens fylte 150 år i 2010. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media