- Ser fram til å samarbeide og å konkurrere med Olav

NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen jobbet flere år med den nye TV 2-sjefen.

ET GODT VALG: NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen mener valget av Olav Terjeson Sandnes som ny toppleder i TV 2 er godt. Foto: Bjørn Langsem
ET GODT VALG: NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen mener valget av Olav Terjeson Sandnes som ny toppleder i TV 2 er godt. Foto: Bjørn LangsemVis mer

- Jeg kjenner ham som en veldig dyktig og hyggelig kollega, sier Thor Gjermund Eriksen, kringkastingssjef i NRK.

Han satt flere år i TV 2-styret sammen med Olav Terjeson Sandnes.

Samarbeid og konkurranse - Færre aktører lager tv-nyheter, og derfor er det viktig og nødvendig for NRK å ha sterk konkurranse på dette området, sier Thor Gjermund Eriksen, som tror Olav Terjeson Sandnes og TV 2 vil gi ham og NRK det.

- Jeg ser fram til å samarbeide - og å konkurrere med Olav.

NRK-sjefen mener TV 2 og NRK står overfor mange av de samme utfordringene. Stadig flere og kapitalsterke mediesterke aktører som Netflix, HBO og Google gjør seg bemerket.

- Ikke overraskende - Derfor er det desto viktigere å ta vare på og utvikle norske interesser på tv, sier Tor Gjermund Eriksen og beskriver videre Olav Terjeson Sandnes som en erfaren og dyktig mediemann.

Han synes ikke valget er overraskende, selv om Eriksen påpeker at det må ha vært flere sterke kandidater han har sloss mot.

- Det er kommet innspill fra flere som etterlyser kvinnelige toppledere i Medie-Norge?

- Det eneste jeg ikke kan få gjort noe med, er mitt kjønn. Men jeg er enig i at det trengs flere kvinnelige medietoppledere.

- Men den kritikken kan ikke rettes mot Olav Terjeson Sandnes, sier Tor Gjermund Eriksen - som skal møte den nye TV 2-sjefen i debattprogram på tv allerede i kveld.

Valgte sin mann Knut Kristian Hauger, ansvarlig redaktør i Kampanje, mener Sandnes kommer til å gjøre en god jobb som TV 2-sjef.

- Mange hadde kanskje forventa et litt mer allment kjent navn som TV 2-sjef. Det ble det da ikke. Men man skal huske på at Olav Sandnes i dag har en av de høyeste mediesjefjobbene i Norge, som leder av Egmonts magasin- og tegneseriedivisjon.

- Her har Egmont valgt sin mann i stillingen som TV 2-sjef.

Sympatisk flinkis Knut Kristian Hauger omtaler Olav Terjeson Sandnes «en skikkelig flinkis». Han har økonomiutdannelse, og jobbet i konsulentbransjen før han tok steget over i mediebransjen.

- Han er resultatorientert, sympatisk som person, og har en inkluderende lederstil.

- HYGGELIG OG DYKTIG:  Den nye TV2-toppen Olav Terjeson Sandnes for gode skussmål av NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen. Foto: TV2
- HYGGELIG OG DYKTIG: Den nye TV2-toppen Olav Terjeson Sandnes for gode skussmål av NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen. Foto: TV2 Vis mer

- Han er også visjonær, og har en veldig god digital forståelse. De to siste tingene tror jeg blir veldig viktge egenskaper for den nye TV 2-sjefen, sier Haugar.

Innovasjon og innhold - En av de største utfordringene til den nye TV 2-sjefen blir å drive digital innovasjon for TV 2. Nå handler det ikke lenger om seilskuta TV 2, den lineære TV-kanalen - men det handler om å få TV 2s innhold ut på alle mulige plattformer. Det å kunne tjene penger på disse nye plattformene blir en av hans største oppgaver.

- Hvorfor ble det ikke en kvinne?

- Jeg tror absolutt at Egmont har åpnet for at det skulle bli en kvinne, men det har vært vanskelig å finne en riktig kandidat. Det har nok vært flere kvinnelige kandidater i gruppen, men så har de ikke fungert på grunn av mange ulike ting. Jeg tror at man har endt opp med et finaleheat som av helt faglige grunner bestod av mannlige kandidater.

- Garantist Generalsekretær i Produsentforeningen, Leif Holst Jensen, ser lyst på ansettelsen.

- En kompetent og dyktig mann som vil ivareta TV 2 på en god måte, sier Jensen og fortsetter:

- Jeg opplever han også som en garantist for et godt og norsk programtilbud, noe som er svært viktig for oss. En ansettelse vi mener er bra for TV 2.

EN FLINKIS: Knut Kristian Hauger, ansvarlig redaktør i bransjenettstedet Kampanje omtaler den nye TV 2-sjefen som en flinkis. Foto: Privat
EN FLINKIS: Knut Kristian Hauger, ansvarlig redaktør i bransjenettstedet Kampanje omtaler den nye TV 2-sjefen som en flinkis. Foto: Privat Vis mer