Ser heller en C-film

«Filmstjerne» får sikkert rating så det holder, men vår anmelder ser heller en C-film enn å følge med på dette.

TV: Film er best på tv? Ja, noen ganger. «Filmstjerne»-audition som fjernsynsunderholdning? Tja, det skal mye til om dette blir et nytt Idol, men i vår nasjon kan selv makkverk bli en suksess. Nå var ikke «Filmstjerne» et heldekt makkverk, nei bevares. Men, det var kjedelig. En dårlig begrunnelse kanskje, men like fullt. Det manglet nerve, dramaturgi og humor. Det er særs begrenset hvor spennende det er å se amatører, med visse gode unntak, bedrive dialog- og monologøvelser. Dette var som en time med skoleavslutningsteater i en klasse der vi ikke kjente en eneste en.

Norsk Film

Første runde i går kveld var så langdryg. I tillegg var timen så proppfull av filmklisjeer og staffasje hentet fra filmens verden at det var fristende å putte popkornbegeret over hodet. Det er sjølsagt riktig å presentere jurymedlemmene og regelverket, men det får da være måte på å dytte på oss unyttig detaljer. Med håndholdte teskjeer. Skulle tro produsentene og klipperne var fra Norsk Films steinalder.

Mest «it»

I går var det først og fremst filmprodusent Brede Hovland som fikk flest stemmer av vår jury, dette med tanke på hvem som skal få tabloidtittelen «slemme». Feelgood-regissør Alexander Eik dro også til med flere glamourfilosofiske betraktninger. Av de tre faste jurymedlemmene framsto Pia Tjelta med mest «it». Rundt 1000 ungdommer fra 22 småbyer landet rundt var med på innspillingene i castingbussen. 32 av dem går videre til skuespillerskolen. Mye talent, ekstremt mye sjøltillit, flust med talentløse og så Victoria fra Ålesund, da. Henne heier jeg på. Underholdningsverdien må ta seg betraktelig opp hvis ikke «Filmstjerne» skal bli en skyggestatist til Idol. Det bedrer seg nok etter hvert, fordi i enden av mørket venter to hovedroller i den romantiske komedien «Kalde føtter». Nok en romantisk komedie? Ja, det ser slik ut. Lykke til. The End.