Anmeldelse: «Office Christmas Party»

Ser tilbake til tida da Hollywood-komedier fortsatt var spillefilmer

Problemet med «Office Christmas Party» er at den ikke er gammeldags nok

TERNINGKAST TRE: «Office Christmas Party» starter som en komedie i tradisjonen etter John Hughes, men kollapser til slutt i virkelighetsfjernt tullball, skriver Dagbladets anmelder.
TERNINGKAST TRE: «Office Christmas Party» starter som en komedie i tradisjonen etter John Hughes, men kollapser til slutt i virkelighetsfjernt tullball, skriver Dagbladets anmelder. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Det hviler en eim av salige gamle John Hughes over Josh Gordon og Will Specks julebordskomedie «Office Christmas Party». Denne følelsen skyldes ikke bare det faktum at handlingen er lagt til Chicago – hvilket absurd nok fortsatt er ensbetydende med fokus på hvite amerikanske middelklasseverdier – for i en god time er dette en komedie som handler om virkelige mennesker og gjenkjennelige mellommenneskelige relasjoner.

SjarmererI en tid der den gjengse amerikanske spillefilmkomedie består av løst sammenhengende sketsjer hvor realisme er en saga blott og emosjonell oppriktighet er erstattet med en kvelende sentimentalitet, er dette bemerkelsesverdig. Historien om teknologisjefen Josh (Jason Bateman), IT-ansvarlige Tracey (Olivia Munn) og direktør Clay (T.J. Miller) som må redde selskapet Zenotek fra sistnevntes nedbemanningsglade søster Carol (Jennifer Aniston) tipper tidsnok over i virkelighetsfjernt tullball, men man får i det minste en påminnelse om at kinokomedier kan være noe annet enn situasjonskomedier med høyere budsjett.

KollapserI Norge markedsføres «Office Christmas Party» som «julebordet fra helvete», men i realiteten er den en relativt tradisjonell «one crazy night»-komedie som ser på høytiden med dollartegn og synergidrømmer i øynene. Det blir naturligvis mye rølp og utagerende festing, men mye av det er morsomt, og en stund er det altså mulig å bry seg om hva som skjer med rollefigurene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer