Ser tilbake

12. oktober kommer Steinar Albrigtsens oppsummering etter åtte år som plateartist og et samlet salg på over 400 000 eksemplarer.

Men foruten 16 låter fra de fem første platene, inneholder «Now and Then» også tre uutgitte spor.

- Det er ting jeg har hatt liggende eller som ikke har passet inn, sier Albrigtsen.

«My Haunted Heart» er overskudd fra «The Troubadour», «South Bound Train» av Graham Nash ble til overs etter fjorårets duoplate «Hoel & Albrigtsen» og Hugh Moffats «Sweet Desire» er en nyinnspilling av en låt Steinar har hatt liggende i over fire år. I november kommer også boka « Now and Then», med tekster, besifring, noter for piano og bilder og stoff om låtskriverne.

- Vi går mot slutten av 90-åra, og det er naturlig å ta et lite tilbakeblikk. Men det betyr ikke at jeg har tenkt å skifte beite. Jeg løper ikke ut og sminker meg som Marilyn Manson, sier Albrigtsen.

Stilmessig har han beveget seg til og fra country, folk og taffeljazz. Samleplata vil inneholde låter fra hans fire soloplater, samt duoplata «Big Storm Comin'» med Tom Pacheco.

I november drar Albrigtsen på en liten turné med stoffet fra samleplata. Da vil han også prøve ut noen nye låter.

- Akkurat nå er det «Now and Then» som er viktigst, men jeg jobber med flere forskjellige prosjekter. Sannsynligvis vil jeg neste år gå i studio for å spille inn en country & western-plate med låter av Pacheco og meg selv, sier Steinar Albrigtsen.