- Ser ut som Beyoncé, danser som Shakira!

Svenske musikk-journalister er delte i meningene om Mira Craig, som snart skal lanseres i Norden.

- En godt laget video med ei jente som ser ut som Beyoncé og danser som Shakira, sier Stefan Eriksson, programleder for «Hitlistan» på NRK P3s søskenkanal i Sverige, SR P3.

Dagbladet kontaktet svenske musikkjournalister for å lodde stemningen i nabolandet før Mira skal slippes i Sverige, Finland, og Danmark i slutten av juni. Plata er ennå ikke klar, så vi ba dem ta en kikk på Miras nye video. «Leo».

Lusekofte og minikjole

Erikson synes også låta er godt produsert, og tror den kan nå et publikum i Sverige. Hvis hun klarer å skille seg ut.


- Soundet er riktig, ikke minst for sommeren, men risikoen er at den drukner blant alle de store og etablerte artistene. Men, at den blir en hit på dansegulvet virker ganske sannsynlig.

I Aftonbladet hagler lovordene om Mira. Markus Larsson, musikkanmelder i avisa, fikk ikke opp videoen, og baserer seg kun på det reint musikalske.

- Låta er bra. Jeg liker at det høres ut som en blanding av Beyoncé, Lady Sovereign, dancehall og baile funk, sier Larsson.

«Fjordarnas land»

RIS OG ROS: De svenske musikkjournalistene vurderer Mira Craigs nye musikkvideo «Leo»
ganske forskjellig, og karakteristikkene svinger fra godt laget til Destiny\'s Child-kopi. Foto: Esben Selvig
RIS OG ROS: De svenske musikkjournalistene vurderer Mira Craigs nye musikkvideo «Leo» ganske forskjellig, og karakteristikkene svinger fra godt laget til Destiny\'s Child-kopi. Foto: Esben Selvig Vis mer

Men han foreslår at Mira og plateselskapet underslår hennes nasjonalitet under lanseringen i Sverige.

- Det er ikke vanligvis denne typen musikk som eksporteres fra «fjordarnas land». Det er meget mulig hun kan bli en hit i Sverige. Hvis de dessuten lyver litt, tar bort hennes norske røtter fra artistbiografien, og sier at Mira Craig kommer fra Brasil, South Bronx eller London øker sjansen ytterligere, sier Larsson og fortsetter:


- Svensker pleier jo ikke å ta norske artister på alvor. Med mindre de heter Turboneger eller Røyksopp, selvfølgelig.

Mer Ali G enn Jay-Z

- Ganske forstyrrende, med en irriterende sangstemme, sånn som denne typen reaggeton-R&B skal være, sier Anders Dahldom, musikkredaktør i Expressen om låta. Videoen er han skeptisk til.

- Jeg forstår at Craig & co. vil gjøre noe eksotisk med et eksklusivt utseende, men selv ser jeg mest kassert materiale fra TLC\'s «Waterfall» og Destiny Child «Survivor».

Han syns det ser ut som om videoen er filmet på Skansen.

- Hvis man ikke drar til en tett jungel på ordentlig blir en slik idé mer Ali G enn Jay-Z. Dessverre, sier Dahlbom.

Tråkig

Men ikke alle er like imponert. Axel Björklund er sjefredaktør i det svenske hip hop-bladet Quote Magazine. Han er bare relativt positivt innstilt.

- Det er en god, habil R&B-låt, men videoen er litt for mye «Survivor»-rip off. Fantasiløs. Hun er først og fremst «god til å være norsk», mener Björklund.

Programleder Mathias Nilsson i radiokanalen NRJs «Topp 7», er krystallklar i sin dom:

- Video sex appeal: 5 av 5. Låten var ganske tråkig.

Denne uka lanseres Miras video på MTV Nordic.

LANSERES I NORDEN: Denne uka lanseres Miras video på MTV Nordic.