Anmeldelse: Oljefondet på TVNorge

Ser ut som ti tusen milliarder, helt til de åpner munnen

Harald Zwart vil ha oss til å le av norsk sosialdemokrati og slitsomme tariffavtaler.

GULLGUTT: Thomas Gullestad spiller kynisk sjefsinvestor for Oljefondet i ny humorserie på TVNorge. Video: TVNorge Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skal han ha. Thomas Gullestad ser dritbra ut med dress og dollarglis. Og da snakker jeg ikke om biler, men om den typen smil du kan få av å vite at du kan kontrollere nesten ti tusen milliarder kroner med et par tastetrykk på mobilen. Noen av oss ville fått magesår av ansvaret, men Per Grepp, übervelykket sjefsinvestor i Oljefondet, er av et annet kaliber: Høy både på makt og seg selv, og på konstant jakt etter nye muligheter for profitt.

Han er gullgutten med drømmejobben, hadde det ikke vært for noen bittesmå bremseklosser som følger med stillingen, som følge av hvem arbeidsgiveren er. For det er klart - når du er fryktelig god til å tjene penger på å flytte penger, må det være innmari irriterende å forholde seg til sånne ting som etikk og miljøvern og menneskerettigheter.

Ler av sosialdemokratiet

Harald Zwarts nye komiserie handler rett og slett om den evig aktuelle diskusjonen om hva Oljefondet kan og ikke kan investere i, og hovedrollene er personifiserte utgaver av de to frontene: Penger og etikk.

Høres det tørt ut? Ikke i denne sammenhengen. Husk at det er «Lange flate ballær»-Zwart som står bak. Her er både slapstick- og fyllehumor, dette er en riktig folkelig komedie fra et ikke fullt så folkelig miljø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer