Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Serena Maneesh på topp fem i verden

Svarte leserne fra Roskilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Les alt om festivalsommeren

ROSKILDE (Dagbladet.no): På senhøsten i fjor kom debutalbumet til Serena Maneesh ut i Norge, men amerikanske og britiske platekjøpere har ikke hatt mulighet til å kjøpe skiva i sine butikker før de siste ukene.

Og superlativene som har haglet over Emil Nikolaisen & co. her hjemme, er ikke svakere i styrke blant utenlandske anmeldere.

Nettstedet Metacritic.com - som registrerer anmeldelsene fra de viktigste nettstedene og musikkmagasinene - plasserer det norske bandet på en foreløpig 5. plass over årets mest kritikerroste plater.

Av en totalscore på 100 oppnår Serena Maneesh småpene 86 poeng.

I Alternative Press får skiva toppkritikk, mens også prestisjetunge tidsskrifter som The Guardian, Uncut, Billboard og Entertainment Weekly er svært positive.

Bare en slakt i Spin Magazine forhindrer en enda høyere plassering på lista over årets kritikerplater (se alle anmeldelsene her).

Klokken 03.00 natt til lørdag spiller bandet på Roskilde-festivalen, men før den tid stiller Serena Maneesh på nettmøte hos Dagbladet.no.

SVARER LESERNE: Emil Nikolaisen og Serena Maneesh, her avbildet under Bylarm i Tromsø tidligere i år. ARKIVFOTO: ANDERS GRØNNEBERG
SVARER LESERNE: Emil Nikolaisen og Serena Maneesh, her avbildet under Bylarm i Tromsø tidligere i år. ARKIVFOTO: ANDERS GRØNNEBERG Vis mer

Når blir det tid til en ny skive? Hvordan opplever de Roskilde? Og hvordan overleve det intense turnéprogrammet?