Serena Maneesh til «All Tomorrow's Parties»

Spesialinvitert av My Bloody Valentine.

VISUELT: Lyset er en viktig del av Serena-Maneeshs sceneshow. Her spiller de for et fullsatt Pavlion under Roskildefestivalen i 2006. Nå skal de imidlertid spille på festivalen «All Tomorrow's Parties» i England. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
VISUELT: Lyset er en viktig del av Serena-Maneeshs sceneshow. Her spiller de for et fullsatt Pavlion under Roskildefestivalen i 2006. Nå skal de imidlertid spille på festivalen «All Tomorrow's Parties» i England. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Flere ganger i året lar den engelske feriekolonifestivalen «All Tomorrow's Parties» kunstnere av ulike slag, for det meste musikere, sette sammen sin drømmefestival.

I år har shoegazerne i My Bloody Valentine fått rollen som kuratorer.

Ett av bandene de har plukket ut er norske Serena Maneesh. Det Oslo-baserte støypopbandet skal inngå i en konsertserie kalt «The Nightmare Before Christmas», som går av stabelen mellom 4. og 6. desember.

- Fantastisk «line up»

- My Bloody Valentine har betydd veldig mye for meg og vår musikalske retning. Jeg har hørt på dem helt siden ungdomstiden. Derfor varmer det ekstra at det er de som har invitert oss, sier vokalist og gitarist Emil Nikolaisen (32) til Dagbladet.

- Men ikke bare det, det er jo en virkelig fantastisk «line up» vi skal spille sammen med.

Gjengen Nikolaisen refererer til inkluderer blant annet, i tillegg til My Bloody Valentine selv, Sonic Youth, Buzzcocks, Primal Scream, Yo La Tengo, Dinosaur Jr.- gitarist og vokalist J Mascis og Swervedriver.

Altså en gjeng som er ganske glad i gitarstøy.

«Nordmenn-på-danskebåten»
Nikolaisen har besøkt «All Tomorrow's Parties» ved én tidligere anledning. Da bet han seg merke i feriekoloniens stemning, som skal være noe uten om det vanlige.

- Det er en spesiell blanding av nordmenn-på-danskebåten-feeling og en sånn halvkitchy greie. Det er veldig morsomt, forklarer Nikolaisen.


Ny plate
Serena Maneesh har ikke spilt konsert på over to år. Siste gangen var i mai 2007. Men nå kribler det i instrumentene, ifølge Serena Maneesh-frontfiguren.

- Det skal bli spennede å se hvilke melodier jeg får destillert ut til da. Det blir i alle fall massevis av nytt materiale, røper han.

For arbeidet med oppfølgeren til den selvtitulerte debutplata fra 2005 har tatt mye av tiden hans de siste årene. Når den kommer ut er ennå uklart.

- Jeg har jobbet dag og natt i to år med den plata. Nå skal jeg over til London i neste uke for å mastre den, forteller Nikolaisen.

FRONTFIGUR: Emil Nikolaisen er gitarist og vokalist i Serena Maneesh. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet
FRONTFIGUR: Emil Nikolaisen er gitarist og vokalist i Serena Maneesh. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet Vis mer