Serena Maneesh til prestisjeselskap

Signerte med 4 AD.

SLIPPER NYTT: Serena Maneeshs neste album er allerede ferdig, men utgivelsen blir ikke før i mars. Her Emil Nikolaisen under en tidligere konsert på Roskilde. FOTO: SCANPIX
SLIPPER NYTT: Serena Maneeshs neste album er allerede ferdig, men utgivelsen blir ikke før i mars. Her Emil Nikolaisen under en tidligere konsert på Roskilde. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||— Hvis noen hadde spurt meg om hvilket selskap jeg aller helst ville blitt gitt ut på, ville jeg kanskje ha svart 4 AD. Det er en stor inspirasjon, rett og slett, sier Emil Nikolaisen, frontmann i Serena Maneesh.

Det begynner å bli noen år siden debuten i 2005 som her i Dagbladet ble kåret til årets norske plate. I mars neste år kommer oppfølgeren, denne gang under etiketten 4 AD.

Bookingsjef Claes Olsen i Øyafestivalen mener dette er en svært god samarbeidspartner for Serena Maneesh.

— Labelidentiteten er ikke så viktig i dag som for ti år siden, men i sjangeren til Serena Maneesh er det fortsatt viktig. De siste årene har de hatt band som Tv On The radio, Big Pink og Bon Iver. Serena Maneesh vil nå veldig bredt innen sitt segment på et sånt label. Dette vil være et løft for dem, sier Olsen.

Klassisk indieselskap
Han får støtte fra musikkansvarlig i Dagbladet, Sven Ove Bakke.

— 4AD er et av de virkelig klassiske indieselskapene. De ga ut plater med distinkt omslagsdesign og hadde en gjennomført estetikk som ble speilet i bandene de ga ut. Storhetstiden var nok på 80- og tidlig 90-tall, men de er på vei opp igjen nå, sier han og legger til:

— Serena Maneesh passer utmerket til 4AD-estetikken, og det kan være en ytterligere døråpner for bandet utenlands å ha den logoen trykket på den nye plata.

Emil Nikolaisen framhever den musikalske tradisjonen 4 AD står for.

Musikalsk blodlinje
— Det beste med å være på 4 AD er tyngden de har. Det blir som en slags musikalsk blodlinje, der vi nå er blitt tilslutta. Eller for å si det på en litt mindre harry måte: vi blir en del av en veldig bra tradisjon.

— Vil dette bety at dere vil nå ut til enda flere?

— Det vil i alle fall bety at vi får samarbeide med med folk som veit hva de holder på med. De forstår musikken, og vet hvilke arenaer den skal ut på. Som verdensomspennende organisasjon vil de representere oss der vi trenger å være representert, sier Nikolaisen.

Neste uke skal han til London.

— Dette gleder jeg meg veldig til. 4 AD virker veldig seriøse, og i møtet i London kommer det også representanter fra New York, så det virker som om de satser på Serena nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer