TV-anmeldelse: «The Crown» sesong 4

Seriehøsten er reddet!

I fjerde sesong når «The Crown» sitt foreløpige toppunkt.

THATCHER: Fjerde sesong av serien om dronning Elizabeths regjeringstid har omsider kommet fram til åttitallet og både Margaret Thatchers regjeringstid og forholdet mellom prins Charles og lady Diana. Video: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I likhet med kongehus er tv-serier avhengige av å fornye seg for å rettferdiggjøre sin eksistens.

På sitt verste tviholder de på utdaterte former og sannheter og gjør mer vondt enn skade. Da råtner de på rot.

På sitt beste drar de veksler på lange tradisjoner og tilfører samtidig nok friske tanker og elementer til at de fremdeles klarer å inspirere, begeistre og gi mening utover seg selv. Da kan de strengt tatt fortsette langt inn i himmelen.

Fjerde sesong av Netflix’ «The Crown» tilhører så desidert sistnevnte kategori, og sammen med «The Queen’s Gambit» og «The Mandalorian» gjør den sitt for å redde seriehøsten. Etter tre allerede fabelaktige sesonger om dronning Elizabeths (Olivia Colman) regjeringstid og resten av Windsor-familiens såpeopera-fra-virkeligheten-aktige eskapader (som har tatt oss fra førtitallet til midten av syttitallet), når den et foreløpig toppunkt i årets etterlengtede utgave.

Det er kanskje ikke så rart. Denne sesongen, som tar for seg virkelige hendelser fra 1979 og utover på åttitallet, får tross alt lov til å servere oss selve hovedretten av rojale intriger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer