Seriemorder i Vatikanet

Enda en thriller om en seriemorder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Det er nesten forfriskende med en thriller fra Vatikanet som ikke handler om hellige relikvier eller mystiske dokumenter som kan forandre en religion. I «Guds spion» er det snakk om en rabiat seriemorder som skaper uro midt under valget på en ny pave.

Profileringsekspert

Juan Gómez-Jurado er en spansk journalist som debuterer som romanforfatter med «Guds spion», og han kan forsåvidt være fornøyd med sitt første litterære forsøk. De som søker action og spenning finner mer enn nok i denne historien, hvor en kvinnelig politi-inspektør må kjempe mot både en skarp seriemorder og Vatikanets altoverskyggende krav om hemmeligholdelse.

Paola Dicanti er en typisk thrillerhelt, hun jobber i politiet i Roma som profileringsekspert, kunnskaper hun har tilegnet seg hos FBI. Hun blir tilkalt til kirken Santa Maria in Transposinta i Vatikanstaten, hvor en kardinal er funnet død og ille lemlestet. Saken er stygg nok, men det som gjør etterforskningen ekstra vanskelig er det faktum at Roma er oversvømmet av sørgende katolikker og forventningsfulle kardinaler - pave Johannes Paul II er død og skal begraves, samtidig som hans etterfølger skal velges.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer