Serien hans burde vært obligatorisk på enhver ungdomsskole

En av samtidens viktigste ungdomsbokserier.

POLITISK ENGASJEMENT: Simon Strangers bemerkelsesverdige forfatterskap er gjennomsyret et brennende ønske om å vise oss urettferdigheten i verden. Foto: NTB SCANPIX
POLITISK ENGASJEMENT: Simon Strangers bemerkelsesverdige forfatterskap er gjennomsyret et brennende ønske om å vise oss urettferdigheten i verden. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Emilie på 17 ligger og sover i rekkehuset på Oslos vestkant. Det banker på ruta. Hun våkner og ser ut. Der står det en desperat mann i fillete stripete dress og bandasjert hånd. Det er Samuel — en ghanesisk flyktning hun traff tre år tidligere på Gran Canaria.

Slik åpner «De som ikke finnes», siste del av Simon Strangers ungdomsboktrilogi om Emilie. Jeg vil ikke nøle med å kalle den en av samtidens viktigste ungdomsbokserier. Den burde vært obligatorisk på enhver ungdomsskole. Ja — for enhver av oss.

BLACK WEEK TILBUD - Få Dagbladet Pluss til -50% de neste 6 måneder

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Spar 50%

39,-

Per måned

Totalt 234,- for 6 mnd

*Black Week tilbudet på 234,- gir deg tilgang til Dagbladet Pluss i 6 mnd, og abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (79,- / mnd) etter endt kampanjeperiode.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer