TV-serier våren 2021

Seriene vi venter på

Her er tv-seriene du kan glede deg til å se i løpet av våren.

SUPERHELTPAR: Wanda og Vision lever ut forstadslivet, men begynner å mistenke at ikke alt er som det skal. Se traileren fra Disney+ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du runda Netflix i løpet av pandemi-jula? Heldigvis har vi mye godt i vente på tv-skjermen det nærmeste halvåret. Her er noen av de mest spennende seriene som vi vet er rett rundt hjørnet.

«WandaVision» på Disney+

Foto: DISNEY+
Foto: DISNEY+ Vis mer

Det har ikke akkurat manglet på nyheter fra Marvel-universet de siste åra, og mer skal det bli i 2021. Serien om det odde paret Wanda Maximoff og Vision er først ut og kommer allerede 15. januar. Historien finner sted etter hendelsene i filmen «Avengers: Endgame», og har tydelige humoristiske undertoner. De to superheltene har bosatt seg i en klassisk amerikansk forstad og forsøker å skjule kreftene sine for omgivelsene. Men etter hvert begynner de å mistenke at alt ikke er helt som det skal.

«Delete Me» på Viaplay

Foto: Viaplay
Foto: Viaplay Vis mer

Thea Sofie Loch Næss («Hjerteslag», «The Last Kingdom») Axel Bøyum («Heimebane») og ferske Amalia Holm spiller hovedrollene i denne ungdomsserien, som blant annet tar for seg hacking og sexvideoer på avveie. Serieskaper Marie Kristensen sto også bak fjerde sesong av «Unge lovende», for ikke å snakke om den prisvinnende musikkvideoen til Karpes «Hvite menn som pusher 50». «Delete Me» skulle hatt premiere i desember i fjor, men ble utsatt og er trolig rett rundt hjørnet.

«Maxitaxi Driver» på NRK

Foto: NRK
Foto: NRK Vis mer

Steinar Sagen spiller frustrert maxitaxisjåfør i denne mørkedramakomedien som kommer på NRK i februar. Den handler om 43-årige Jan Egil som bor i morens sokkelleilighet, og som fortsatt drømmer om å møte kjærligheten, til tross for mange år med motgang. Så treffer han henne - med bilen. Manus til serien er skrevet av blant andre Erlend Loe og Sagen selv, og den kan godt vise seg å bli en av vårens store overraskelser.

«Exit», sesong to, på NRK

EXITPAR: Hermine ( Agnes Kittelsen) og Adam (Simon J. Berger). Foto: NRK
EXITPAR: Hermine ( Agnes Kittelsen) og Adam (Simon J. Berger). Foto: NRK Vis mer

Andre sesong av serien om de desillusjonerte spradebassene fra Oslos mørkeste finansmiljø er bare et par måneder unna, og den må med på lista - selv om jeg personlig ikke var så kjempebegeistret for første runde. Men det var veldig mange andre, innser jeg. Den nye sesongen skal visstnok skifte fokus fra gutteklubben til fruene deres, og det kan muligens gi rom for flere interessante historier, inniblant alle sjokkscenene. Potensialet er iallfall stort, med så mange av Norges beste skuespillere på laget.

«Euphoria», sesong to, på HBO Nordic

EUPHORIA-SPESIAL: Mens vi venter på sesong to av suksesserien «Euphoria», har HBO laget en spesialepisode i to deler. Trailer: HBO Vis mer

Mange venter på ny sesong av det eksplosive ungdomsdramaet «Euphoria», som var blant de desidert største seriesnakkisene i 2019. Like før jul i fjor fikk vi et lite gjensyn med Rue (Zendaya) og sponsoren Ali (Colman Domingo), i form av en timelang spesialepisode, og i slutten av januar kommer en ny spesial, som fokuserer på Jules (Hunter Schafer). Den ordinære andresesongen er ventet seinere i år.

«Shadow and Bone» på Netflix

«SHADOW AND BONE» Se teasertraileren til Netflix' nye fantasyserie. Vis mer

De aller største kanonene i episk fantasy-sjangeren, det vil si de to prequel-seriene fra «Ringenes herre» og «Game of Thrones»-universene, kommer antakelig ikke før neste år. Men det er mange som forsøker å fylle tomrommet. Sist ut i rekka av populære romanserier omgjort til tv-serier er denne, basert på de overlappende ungdomsbokseriene «Shadow and Bone» og «Six of Crows». Premieredato er ikke satt, men mye tyder på at storserien kommer allerede denne våren.

«Vi barna fra Bahnhof Zoo» på Viaplay

Foto: VIAPLAY
Foto: VIAPLAY Vis mer

Denne uka annonserte Viaplay at de skal bringe en tysk 80-tallsklassiker fram i lyset igjen, i form av tv-serien «Vi barna fra Bahnhof Zoo». Er du litt eldre enn ungdommene i serien, ringer det kanskje noen bjeller, for den er basert på dokumentarboka «Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo», som kom ut i 1978 og resulterte i en film med samme navn i 1981. Som boka og filmen vil den nye tv-serien handle om en gruppe identitetssøkende tenåringer som henger i området rundt togstasjonen Banhof Zoo i Berlin, i en verden av dop, prostitusjon og døgnåpne nattklubber. Manusforfatter Annette Hess har tidligere skrevet for seriene «Weissensee», «Ku’damm 56» og «Ku’damm 59», så det lover godt.

«Velkommen til Utmark» på HBO Nordic

Foto: HBO NORDIC / AGNETE BRUN
Foto: HBO NORDIC / AGNETE BRUN Vis mer

Stig Henrik Hoff, Tobias Santelmann og Marie Blokhus spiller alle i HBOs nye norske dramasatsing, som nylig ble nominert til den nordiske prisen for beste manus av filmfestivalen i Göteborg. Serien foregår, som tittelen tilsier, på et lite sted i den norske utmarka, og inkluderer det som - etter omtalen å dømme - framstår som en rekke særegne rollefigurer. Serien kommer i løpet av våren.

«Oslo» på HBO Nordic

Ruth Wilson skal spille Mona Juul. Foto: NTB
Ruth Wilson skal spille Mona Juul. Foto: NTB Vis mer

At diplomatparet Mona Juul og Terje Rød-Larsen skulle bli spilt av stjerneskuespillere i en storsatsing på HBO, var det kanskje ikke så mange som ville gjettet for noen år siden. Men siden den gang har skuespillet «Oslo» gjort suksess på Broadway, og nå blir det altså tv-serie, med Ruth Wilson og Andrew Scott (begge kjent fra «His Dark Materials») i hovedrollene. Serien tar for seg fredsforhandlingene som førte til Oslo-avtalen i 1993. Serien har ennå ikke fått offisiell premieredato, og det kan hende at den ikke kommer før til høsten.

«Beforeigners», sesong to, på HBO Nordic

MYSTISK: «Beforeigners» er HBOs første norskproduserte serie, og handler om mennesker fra fortida som på mystisk vis begynner å dukke opp i nåtida. Vis mer

En helt annerledes HBO-serie som foregår i Oslo, er «Beforeigners», der Nicolai Cleve Broch og Krista Kosonen spiller politietterforskere i en by som plutselig blir invadert av framvandrere fra tre ulike tidsepoker. Første sesong skilte seg ut i sci-fi-landskapet med en rekke originale vrier og smart humor, og er vi heldige, kommer fortsettelsen denne våren.

«The Witcher», sesong to, på Netflix

POPULÆR: Netflix' fantasyserie «The Witcher». Video: Netflix Vis mer

Fantasyserien «The Witcher» var populær både i bok- og spillformat før Netflix gjorde den om til tv-serie, med Henry Cavill i rollen som monsterjeger. Den har måttet tåle mange «Game of Thrones»-sammenlikninger, og færre blir det nok ikke med sesong nummer to, der Thrones-veteran Kristofer Hivju dukker opp i en birolle. Innspillingen måtte settes på vent da Hivju pådro seg corona i fjor vår, men kanskje, kanskje er den klar for skjermen i løpet av denne våren, eller iallfall til høsten.

«Pørni» på Viaplay

EGEN SERIE: Henriette Steenstrup er både serieskaper og hovedrolleinnehaver. Foto: NTB
EGEN SERIE: Henriette Steenstrup er både serieskaper og hovedrolleinnehaver. Foto: NTB Vis mer

Snart kommer også Henriette Steenstrups nye dramaserie om alenemora og barnevernspedagogen Pernille, kalt Pørni. Hun er en hverdagshelt med mye ansvar på skuldrene: Tre egne barn, en eldre far, og ikke minst alle barna hun møter i jobben. Steenstrup står både for manus og hovedrolle, og hun har uttalt at serien skal bli en hyllest til alle omsorgspersoner som gjør så godt de kan. Det kan vi like.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer