Serienerd prøver seg

Morten Harper (27) er Norges største serienerd. Nå prøver han seg selv på stripene - i Conan.

Hjemme på slektsgården på Hell (!) i Nord-Trøndelag har Morten Harper fylt opp hele kjelleren med sin samling på 6000 tegneseriealbum

- Boligprisene i Oslo tatt i betraktning er det best å oppbevare de der, sier den splitter stripe gale debutanten til Dagbladet.no.

Nå er han klar med \'Blodøks\', en serie fra vikingtiden. Tittelen går nok rett hjem blant de 36 000 månedlige kjøperne av Conan, de er nemlig vant til store mengder rådreping og halshugging.

- Hvis man er interessert i underholdningsvold så får man nok det man er ute etter, innrømmer Harper.

Han har tidligere gitt ut boktrilogien \'Tegneserien i og utenfor rutene\'. Nå innrømmer han at han alltid har hatt lyst til å prøve seg som serieskaper, \'men jeg kan jo ikke tegne\'. Derfor har han gått sammen med tegneren Geir Moen (25). Moen har tidligere laget to hefter av fantasy/sf-serien Ghasp, og tegner nå stripeserien Asfalt i Larsons gale verden.

- Blodøks er den første nye norske action/spenningsserien på et par år, sier Harper.

27-åringen er en kjent seriekritiker. Han har tidligere anmeldt serier for Dagbladet, og skriver nå for Morgenbladet, Mann og Dagens Næringsliv.

Og hva synes anmelderen Harper om \'Blodøks\'?

- Jeg tror jeg ville gitt den en firer.

LOVER VOLD: Tegneserieekspert og kritiker Morten Harper prøver seg nå som serieforfatter med vikingserien "Blodøks" i sabelraslende Conan.