Serieskaper på nattsida

- Da jeg skrev om massemordere, levde jeg meg helt inn i tankegangen, og da jeg skrev om vampyrer, begynte jeg å betrakte halspulsårene til alle kvinner jeg møtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det sier tegneserieforfatter Neil Gaiman, som akkurat nå besøker Oslo i forbindelse med lanseringen av det fjerde albumet av tegneseriesuksessen «Sandman» i norsk oversettelse. De første dagene det første albumet ble lagt ut for salg i Norge, solgte den tusen eksemplarer. Serien ble fullført på engelsk allerede i 1996. Imidlertid har ikke Gaiman ligget på latsiden siden da.

- Film er mer passiviserende enn tegneserier, samtidig er det en stor utfordring å få en historie til å fungere på film, sier han. Derfor vil han nå la sin mørke fantasi prege filmlerretene. Nå skriver han manus til filmen «Neverwhere», basert på BBC-serien med samme navn. Opptakene begynner i vinter.

Gaiman jobber også med manuset til en Modesty Blaise-film for MiraMax, og han kommer ut med en novellesamling og en roman på engelsk i høst.

2000 sider

Neil Gaimans uforutsigelige krumspring i drømmefyrsten Morfeus' rike har preget 2000 sider Sandman-tegneserie.

- Jeg vet ikke selv hvorfor den har solgt og fortsatt selger så bra. Det eneste jeg vet, er at jeg vil være en god historieforteller , sier «Sandman»-forfatter Gaiman ydmykt, som bare i USA har solgt 750 000 album og 12 millioner hefter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer