Serietegner på 13. året

Blinkeren Eirik (18) er allerede i ferd med å etablere seg som tegneserietegner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Eirik Andreas Vik (18) har allerede vært tegneserietegner i 13 år. For et par år siden ble han oppdaget og fikk en fast stripe i Romsdals Budstikke, lokalavisen for hjemstedet Vågstranda.

- Jeg har jo alltid prøvd å få ut seriene mine, og i 2005 hadde jeg hellet med meg og gikk fast i Romsdals Budstikke på lørdager. I ettertid ble det åpnet en nettside som heter nettserier.no som lot alle som ønsket det legge ut tegneserier de selv hadde laget. Denne siden har vokst seg til et stort forum for norske amatørtegnere og serielesere på det året den har eksistert, og som et resultat har flere mer eller mindre profilerte navn i tegneseriebransjen begynt å holde et øye med nettsiden. Flere av de som legger ut serier der inne har kommet seg på trykk, og et par av dem var også blant de tjuefem finalistene i tegneseriekonkurransen i Dagbladet.

Når begynte du å lese tegneserier?

- Rundt tre-fire-årsalderen, går jeg ut fra. Det ble jo kjøpt inn Donald Duck & Co hver uke, så det måtte bare skje.

Hva inspirerer deg?

- Et enkelt fasitsvar finnes vel ikke på dette spørsmålet. Det beste svaret er vel alt mulig. For et par dager fløy en sommerfugl nesten inn i kjeften min, og da koblet jeg med en gang at kanskje jeg kan lage en tegneserie om at en sommerfugl flyr inn i kjeften til Arild. Andre ganger får jeg idéer av å høre på teksten til en sang, og det hender også at jeg av å se en film tenker meg at jeg kan prøve å parodiere den, på et vis. Men alt i alt lar jeg meg inspirere av det aller meste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer