Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Seriøs forespørsel på Facebook har foreløpig bare gitt tullesvar

- Til og med min egen mor kastet seg på.

MISTET MYE TID: Lund har allerede kastet bort mye av arbeidsdagen og fått sett lite på OL, på grunn av de mange tullesvarene.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
MISTET MYE TID: Lund har allerede kastet bort mye av arbeidsdagen og fått sett lite på OL, på grunn av de mange tullesvarene. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For litt over en time siden postet Thomas Heger Lund (28) i Trondheim et seriøst spørsmål på nettstedet Facebook: «Hei, er det noen som kan anbefale en rørlegger i Trondheim?» Foreløpig har han bare fått tullesvar.  

- Første kommentaren var «Med eller uten sprekk?». Den valgte jeg å overse i frykt for at tråden skulle skli ut. Kort tid etterpå kom imidlertid «Fått noe i røret?» og «Ai, litt tung frokost?», forteller Lund.

På dette tidspunktet, begynte Lunds Facebook-venner å skrive kommentarer om 28-åringens toalett, til tross for at toalettet ikke hadde noe å gjøre med rørleggerforespørselen.  

«Har du prøvd å trekke i snora?» og «Før du ringer support, må du alltid prøve å skru av og på toalettet» kom i løpet av et par minutter, før noen av innleggene gikk over streken.  

- Ja, f.eks. skrev min fetter: «Du må rope! Dette er ikke noe badekar, Sandra Borch!». Den var så drøy at jeg måtte slette den.  

Likevel valgte Lund å ikke slette sitt eget spørsmål, i tilfelle han skulle få et par gode tips. Vannstanden i kjelleren hadde tross alt nådd 40 cm, og han er klar over hvilket kraftig verktøy internett kan være for å samle informasjon.  

- Så kom bildene. Først et bilde av det verste toalettet i Skotland. Da følte jeg det var på tide å gå inn i samtalen og forklare at jeg ikke hadde problemer med toalettet. En presisering som bare førte til kommentaren «That?s what she said», fortsetter Lund og viser oss en rekke andre bilder fra tråden. Bl.a. et bilde av en Plumbo-flaske som fikk 8 likes.  

- Til og med min mor kastet seg på med å skrive «Hæ? Har vannet gått?», enda jeg har sagt til henne mange ganger at Marthe ikke er gravid, og at vi ikke planlegger noe barn med det første, sier han, før han må gå til maskinen og sjekke siste kommentar.

- Nei, ikke noe nå heller. Var bare en på jobben som siterte fra Øystein Sunde-sangen: «Hvorfor klapper alltid kloasettlokket sammen når jeg strør?»

Hele Norges coronakart