Seriøs sjekking

Speedating og klubbing er ut. Nå sjekker du best på diktaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Den nye sjekketrenden blir kalt intellidating, i følge Mozon.no, og oppsto fordi folk går lei overflatisk klubbing og dårlige barreplikker.

I London strømmer folk til diktkvelder og seriøse debattaftener, for nå er det intelligent dating som gjelder.

Det solide tidsskriftet The Economist har omtalt fenomenet, og melder om at \'Seriousness is booming\'.

- Jeg håper intellidating virkelig vil bli noe som mennesker legger merke til. Det er en stor mangel på ting med substans, og unge mennesker tørster etter noe som har mer dybde og seriøsitet, mener Josephine Hart, som arrangerer poesikvelder i London.

Flere seriøse arrangører har merket den nye trenden.

- Det er et sug etter denne typen arrangementer i en verden som er mer kompleks men også mer fordummende enn noen gang., sier Jeremy O\'Grady. Han arrangerer debattkvelder med titler som \'Framgang i Kina og nedgang i Vesten\' og opplever utsolgte hus lang tid i forveien.

Også i Oslo gjør trenden seg gjeldende.

Utestedet Dattera til Hagen arrangerer litteraturquiz, mens rockecaféen Mono inviterer til forfatterkvelder med finner og Erlend Loe, mens Linn Ulvin har valgt utestedet Btiz for å lansere sin siste roman. Her følger hun den nye trenden hvor forlag lanserer bøker på utesteder.

BOKBADET: Vi er lei av overflatisk uteliv, og utestedene tilbyr nå publikum kvelder med mer innhold. Her fra Bokbadet på Rockefeller. Åsne Seierstad intervjuer Tore Renberg. Foto: Heike Junge/Scanpix
BOKBADET: Vi er lei av overflatisk uteliv, og utestedene tilbyr nå publikum kvelder med mer innhold. Her fra Bokbadet på Rockefeller. Åsne Seierstad intervjuer Tore Renberg. Foto: Heike Junge/Scanpix Vis mer

For ikke å glemme det svært populære og alltid utsolgte Bokbadet på Rockefeller, som i høst også har vært på turné til andre utesteder rundt om i landet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer