Sertifisert Norges-kompis

Kosestund med Kendrick Lamar - hiphopens nye superstjerne på Øya.

NORGESKOMPIS: Kendrick Lamar storkoste seg foran et trofast publikum på Øyafestivalen. Foto : Ihne Pedersen
NORGESKOMPIS: Kendrick Lamar storkoste seg foran et trofast publikum på Øyafestivalen. Foto : Ihne PedersenVis mer

ØYA: Til tross for at det nesten har gått et helt år siden Kendrick Lamar slapp sitt hyllede debutalbum, «Good Kid, M.A.A.D City», er Øya-bookingen av Compton-rapperen likevel spot on, da lovordene fortsatt sitter løst etter den fantastiske maktoppvisningen på Sentrum Scene i februar. Det kan argumenteres for at Lamar på mange måter har forandret rapgamet med sitt grensesprengende sound, og gjensynet med den reserverte, dog karismatiske 26-åringen er åpenbart svært etterlengtet på Øyafestivalens hovedscene.  

Denne gangen med fullt band, en alltid like stor risikosport for rappere, og til tross for at konserten i Middelalderparken enkelte steder glir litt langt ute i det fryktede fuzzgitar-landskapet, holder man seg heldigvis innafor rammene. Det er tross alt Europa og festival.  

Til tross for band-backup er han likevel i ensom majestet på scenen, der han iført sin svarte Frankenstein-skjorte holder hoff for et særdeles trofast Oslo-publikum, uten slitsomme hypemenn og unødvendig masing som altfor ofte ødelegger rapkonserter.  

Få er derimot så tighte som Kendrick, og med en selvtillitt verdig det som nå har blitt en ubestridt rockestjerne, inviterer han på tur gjennom høydepunktene fra «Good Kid, M.A.A.D City», og gir publikum energien til å ta helt av uten å selv ofre en svetteperle. Var det noen som sa crowd-kontroll?  

Med «Backstreet Freestyle», «Bitch, Dan't Kill My Vibe», «M.A.A.D. City», «Poetic Justice» og ikke minst «The Recipe» får han oss til å glemme Oslo-regnet som har høljet ned tidligere på dagen, og inviterer til Los Angeles' drømmeverden av kvinner, weed og deilig vær. Og selv om alt hadde vært vel og bra med fjorårets store låt, «Swimming Pools (Drank)» som siste, spektakulære spiker i kista, er Lamar langt fra ferdig med sine norske fans.  

«Det jeg elsker med Norge er at jeg både kan spille mine nye ting og mine gamle ting, og dere setter fortsatt pris på det!»  

Og dermed bærer det inn i 20 fan-elskede minutter med gammelt materiale fra både Section.80 og Overly Dedicated, før en takknemlig og åpenbart storfornøyd Kendrick avslutter Oslo-returen med å snu kameraene mot fansen og love at han «will be back».  

Vi gleder oss allerede!