Sesam-seksualitet

Sesam Stasjons Bernt og Erling som homsepar? Det liker selskapet bak serien dårlig.

Sesam Stasjon har satt advokatene på saken, etter at regissør Peter Spears laget kortfilmen «Ernest og Bertram» hvor Bernt og Erling er homoseksuelle elskere. Den åtte minutter lange historen ender med at en desillusjonert Erling tar sitt eget liv.

Juksedokumentar

Filmen er en juksedokumentar og ble vist på Sundance-festivalen for en stund tilbake. Der fikk den en del oppmerksomhet og ifølge abc.com var sjansen stor for at «Ernest og Bertram» ville bli vist på andre festivaler. Men ikke overraskende mislikte selskapet Children's Television Workshop (CTW) homokoblingen mellom to av sine stjerner. Filmen blir trolig ikke vist andre steder nå når saksøkerspøkelset henger over den.

Aldri vært homo

Ryktene om et forhold mellom Erling og Bernt har gått i mange år. De nådde nye høyder på begynnelsen av 90-tallet, og CTW så seg nødt til å gi ut en pressemelding som benektet et homoseksuelt forhold mellom de to.

- Bernt og Erling som har vært med i Sesam Stasjon i 25 år er ikke et homoseksuelt par, og kommer ikke til å bli det i fremtiden. De er dokker, ikke mennesker.