Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sesong to av kultserien «True Detective» er bedre enn sitt rykte

Wandrups utvalgte: Troen på en tredje sesong er økende.

POLITIFOLK: Rachel MacAdams som Ani Bezzerides og Colin Farrell som Ray Velcoro i sesong to av "True Detective", en sterk historie som handler om korrupsjon, undergang og menneskelig mørke i solskinnsstaten California.
POLITIFOLK: Rachel MacAdams som Ani Bezzerides og Colin Farrell som Ray Velcoro i sesong to av "True Detective", en sterk historie som handler om korrupsjon, undergang og menneskelig mørke i solskinnsstaten California. Vis mer

DVD/BLU-RAY: I øyeblikket virker det som om det bare er et tidsspørsmål før HBO bestemmer seg for å produsere en tredje sesong av «True Detective».

Men hittil har både selskapet og serieskaper Nic Pizzolatto nølt med å fatte en endelig beslutning.

I disse dager kommer Sesong 2 ut på videomarkedet, med bonusfilmer og episodekommentarer. Den har som kjent fått til dels hard medfart av kritikerne, ikke minst når de har sammenlignet den med første sesong. Men er det fortjent?

De to seriene er svært forskjellige. Den første foregår på landsbygda, den andre i storbyen. Eneren handler om overtro og satanisme i de dype sørstatene, den andre om korrupsjon, maktmisbruk og utskeielser i pengebingen Los Angeles.

Den første er retrospektiv i dramaturgien, den andre forteller i nåtid fra start til slutt.

Felles har sesongene glimrende skuespill og regi, i en hardkokt atmosfære.

Storyen tilhører det universet som kalles noir. Følelser kveles av kynisme, drømmer om et godt liv drukner i grådighet, ingen er gode eller onde, i beste fall er de begge deler, i en verden der enhver happy ending sitter langt inne.

Sesong to rommer noen minneverdige scener; en mørk bar med en enslig jente (spilt av Lera Lynn) som synger dystre sanger alene med gitar, en halvgangster på vei ned som mislykkes i å avlegge sædprøve på en fødeklinikk, en politimann som desperat forsøker å nå fram til sønnen sin, en kvinnelig detektiv som slåss mot sine demoner.

Og hele tida fantastisk musikk, i regi av T-Bone Burnett.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media