Sets sang

Kari Sverdrup skriver fengende om et krevende tema.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Sets sang» er en sterk historie om at kjærligheten kan ha mørkere sider, også blant pur unge mennesker. Fra første setning spinner den erfarne forfatteren Kari Sverdrup en skjebnetråd som leseren umiddelbart må ta tak i og følge til enden. Snart seksten år gamle Gitta opplever å bli berørt av noe sterkt og urovekkende. Hun skjønner ikke helt at det er en inderlig forelskelse, en dypere dragning enn hun før har erfart. Set kommer ny til strøket, og det forblir noe fremmed og mystisk over ham også etter at han er tatt inn i vennemiljøet. Han har en sjelden begavelse, den ligger i sangen. Men han har også krefter han ikke behersker. Gitta har en tre år eldre søster som ser helt vanlig ut, men som er hjerneskadet. Hun ønsker seg en kjæreste.

Historien fortelles etter at noe har skjedd. Sverdrup bygger spenningen rundt framstillingen av hva dette er, hvordan det kunne skje og hvilke konsekvenser det får. Spenningen skapes enkelt og direkte, med en effektiv tilbakeholdenhet i oppbyggingen og med høy troverdighet i tegningen av personene og møtene mellom dem. Det som lykkes særlig godt, og som er bokas kjerne, er å få fram hvor vanskelig en overgrepssak kan være - og at forholdet til overgriperen kan være mer smertefullt enn fylt av fordømmelse. Boka er en velskrevet og relevant historie for mange ungdommer som opplever at seksuelle grenser er usikre og presses.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer